Maaş Bordrolarını Yakan Eğitimciler, Bakan Dinçer'i Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Maaş Bordrolarını Yakan Eğitimciler, Bakan Dinçer'i Protesto Etti

Maaş Bordrolarını Yakan Eğitimciler, Bakan Dinçer\'i Protesto Etti

Tokat'ta eylem yapan eğitim çalışanları maaş bordrolarını yakarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i protesto etti.

19.04.2012 14:54

Tokat'ta eylem yapan eğitim çalışanları maaş bordrolarını yakarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda davul-zurna eşliğinde eylem yapan Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi üyeleri Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e seslerini duyurmaya çalıştı. Ellerinde dövizlerle sendika üyeleri "Ömer Dinçer Şaşırma, Sabrımızı Taşırma", "Öğretmeni Üzeni Biz de Üzeriz", "Kalkınmaysa Payımız Adaletse Adalet" şeklinde slogan attı.

Basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi Başkanı Cemil Çağlar, eğitim çalışanları olarak emeklerinin karşılığında kendilerine reva görülen ücreti protesto etmek ve bordroları yakmak için toplandıklarını söyledi. Kamuda eşitlik adına denge sağlanırken, eğitim çalışanlarının kapsam dışında tutularak dengesinin bozulduğunu ileri süren Başkan Çağlar, eğitim çalışanları olarak 19 aydır yasa beklediklerini belirterek, "Bir gecede adrese teslim sipariş yasalar çıkarırken, 2.5 milyon kamu çalışanını ve 1.8 milyon kamu emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme yasasında 'yoran hükümet' oldunuz. Başta hizmet kolu sendikacılığı olmak üzere yasada istediğimizi aldık ve şimdi masa gözüktü. Masada ortamı geren değil, eğitim çalışanlarının hakkını 'veren hükümet olmalısınız' diye haykırmak için buradayız. Bir an önce toplu sözleşme masası kurulmalı ve hükümet, enflasyona ezilen değil, enflasyonu ezen bir teklifle kamu çalışanlarının karşısına çıkmalıdır" dedi.

Başkan Çağlar, basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e seslenerek, "Eğitim çalışanlarına sahip çıkmayan, sahip çıkmak bir yana sözleri ve uygulamaları ile eğitimcileri yanına almayı değil, karşısına almayı seçen Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyor, eğitimde eğer başarılı olacaksanız, eğitimcileri yanınıza alarak başarılı olabilirsiniz. Eğitimcileri karşınıza alarak başarılı olacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Sayın Ömer Dinçer, görmüyor musun binlerce eğitim çalışanı sivil itaatsizlik içinde. Sayın Ömer Dinçer siz ağa mısınız, paşa mısınız? Yüz binlerce eğitimciyi aşağılıyorsunuz. Eğitim çalışanları olarak buradan hükümete sesleniyoruz. Biz kimseden lütuf beklemiyoruz. Emeğimizin ve alın terimizin karşılığını istiyoruz" diye konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardından eğitimciler maaş bordrolarını yakarak halay çekti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Maaş Bordrolarını Yakan Eğitimciler, Bakan Dinçer'i Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement