Mahalle Sakinlerinden Ağaç Eylemi - Son Dakika
Güncel

Mahalle Sakinlerinden Ağaç Eylemi

Mahalle Sakinlerinden Ağaç Eylemi

Kayseri'de Erciyesevler mahallesinin 300 sakini, 240 ağacın bulunduğu 10 bin 734 metrekare yeşil alanın yok edilip, konut alanı yapılmacağı iddialarına tepki gösterdi.

23.02.2014 15:06

Kayseri'de Erciyesevler mahallesinin 300 sakini, 240 ağacın bulunduğu 10 bin 734 metrekare yeşil alanın yok edilip, konut alanı yapılmacağı iddialarına tepki gösterdi. Ellerindeki bayraklarla protesto yürüyüşü yapan mahalle sakinleri, 'Betona hayır' sloganıyla, ağaçların ve yeşil alanın korunmasını isteyip, imza kampanyası başlattı. Polis, eylemi uzaktan izledi. Eylem sonrası vatandaşlar olaysız olarak dağıldı

Kocasinan ilçesi Erciyesevler mahallesi sakinleri, bir kısmını halen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün kullandığı ve 240 ağacın bulunduğu 10 bin 734 metrekare alanın konut yapılması için ihale yoluyla yapılan satışına tepki gösterdi. Bir site önünde toplanan kadın, gençler ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 kişilik mahalle sakini, 'Betona hayır' sloganı atıp, yürüyüş yaptı. Mahalle sakinlerinden Mustafa Yeşil, yeşil alanın bin 130 metrekarelik bölümünün 1989 yılında Güpgüpzade Hacı Mustafa Ağa Vakfı ile dönemin Kayseri Belediyesi arasında yapılan imar anlaşması dolayısıyla resmi kurum olarak belediyeye verildiğini hatırlattı. Alanın son 10 yıl içinde Emniyet Müdürlüğü, muhtarlık ve mahalle sakinleri tarafından ağaçlandırıldığını anlatan Mustafa Yeşil, 'Alan daha sonra maliye hazinesi adına kayıtlıyken, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devredildi ve resmi kurum kaydı iptal edilip, ticari ve 15 katlı konut olarak tescillendi. Bu tescile karşı Başbakanlığa itiraz ettik. Ancak,geçtiğimiz günlerde özelleştirme yapılıp, yeşil alan 19 milyona satıldıö dedi.

Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait Kocasinan Kavakyazısı Mahallesi 2. mıntıka 2888 ada, 4 parseldeki 10 bin 734 metrekarelik ticaret+konut alanı arsasını ihale sonucu 19 milyon liraya satışını gerçekleştirmiş, 3 firmanın katılımıyla gerçekleşen ihaleyi 16 milyon 745 bin lira muhammen bedelli ihaleyi 19 milyon liralık teklifi ile İpek Mobilya kazanmıştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu konuda yapılan açıklamada "İhale ile satışa çıkartılan Kocasinan Kavakyazısı Mahallesi 2. mıntıka 2888 ada, 4 parseldeki 10 bin 734 m² yüzölçümlü ticaret+konut alanı arsası ile ilgili olarak yapılan açıklamalar ve eylemler gerçekleri yansıtmamaktadır. İmar planında hiçbir zaman yeşil alan olarak planlanmamış bu arsa üzerinden siyasi çıkar sağlamaya çalışmak ve birilerine peşkeş çekildiğini iddia etmek, en basit tabiriyle seçim öncesi siyasi ihtirasa mağlup düşmekle açıklanabilir. Söz konusu taşınmaz 1985 yılından itibaren yapılan planlamalarda resmi kurum alanı olarak planlanmışken Özelleştirme İdaresi'ne geçtikten sonra bu kurum tarafından yapılan plan tadilatı ile konut+ticaret alanı arsasına dönüştürülmüştür. Söz konusu taşınmaz 2013 yılı Aralık ayında yapılan trampa ile de Büyükşehir Belediyes'ine geçmiştir. Büyükşehir Belediyesi burada herhangi bir imar plan değişikliği yapmamıştır. Yani Büyükşehir Belediyesi'nin yeşil alan olan bir arsayı konut ve ticaret alanına çevirerek satışa çıkarması gibi bir durum asla söz konusu değildir. Zaten bu arsa geçmişte de hiçbir zaman yeşil alan olarak planlanmamıştır.

" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahalle Sakinlerinden Ağaç Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement