Mahkeme Kararına Tepki Göteren Grup Agos'a Yürüdü (2) - Son Dakika
Güncel

Mahkeme Kararına Tepki Göteren Grup Agos'a Yürüdü (2)

Mahkeme Kararına Tepki Göteren Grup Agos\'a Yürüdü (2)

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin mahkeme kararını protesto eden bir grup, Agos Gazetesi binasına yürüdü.

17.01.2012 19:47

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin mahkeme kararını protesto eden bir grup, Agos Gazetesi binasına yürüdü. Dink'in öldürüldüğü caddeye karanfil bırakan grup, verilen kararı sloganlar atarak protesto etti.

Kendilerine "Hrant Dink'in Arkadaşları" adını veren bir grup, mahkeme kararını protesto için yürüyüş yaptı. Beşiktaş Adliyesi önünden hareketle yürüyüşe geçen 200 kişilik grupta Hrant Dink'in eşi Rakel ve oğlu Arat Dink ile merhum Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya da yer aldı. Agos Gazetesi önünde toplanan grup, daha sonra Hrant Dink'in hayatını kaybetti cadde üzerine karanfiller bıraktı.

Grup adına burada basın açıklaması yapan Gülten Kaya, "Aslanlar gibi bir gazeteci, 5 yıl önce bugün yazısını yetiştirmeye çalışıyordu. Kardeşimizi bizden aldılar ama fiziken aldılar. Hiçbir katil bizimle baş edemeyecek" dedi.

Mahkemenin verdiği kararı eleştiren Kaya, "Mahkeme bir karar aldı. Bu bir hukuk komedyasının karar günüydü. Katiller 'evet ben vurdum' demelerine rağmen gördük, tetikçi olmalarına rağmen gördük. Katiller, onların iplerini tutanlardan bahsettikleri halde bu kararı gördük. İşte bugünkü kararın adı hukuk değildir, hukuk komedyasıdır. Bu dava burada bitmeyecek. Biz bu ülkeye tıpkı Hrant gibi haklı, aydınlık çocuklar yetiştireceğiz. Bu karar bizim için sadece bir kağıt parçasıdır" diye konuştu.

Kalabalık, açıklamanın ardından dağıldı.

Öte yandan, Agos Gazetesi binasının dışına Hrant Dink'in dev bir posterinin asıldığı görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mahkeme Kararına Tepki Göteren Grup Agos'a Yürüdü (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement