Mahkum Ameliyatında Profösör İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

Mahkum Ameliyatında Profösör İstifa Etti

Mahkum Ameliyatında Profösör İstifa Etti

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, mahkum hastanın ameliyatı sırasında, jandarmanın kapıda beklemesine izin çıkınca, bir profosör istifa etti.

18.06.2013 18:48  Güncelleme: 10:02

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde mahkum hastanın burun ameliyatı sırasında bir jandarma erinin ameliyathane içindeki ameliyat odasının kapısı önünde beklemeye başladı. Ameliyathane Sorumlusu Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Kenan Erzurumlu, ameliyathaneye sağlık görevlilerin dışında hiç kimsenin girmemesi gerektiğini ifade ederek jandarmanın dışarı çıkmasını istedi. Jandarma ekibinin başvurduğu hastane yönetiminin izin vermesi üzerine, Prof.Dr. Kenan Erzurumlu ameliyathane sorumlusu görevinden istifa etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde bugün meydana gelen olayda, bir mahkum hastaya burun ameliyatı yapıldı. İddiaya göre ameliyathanede olduğu sırada bir jandarma erinin ameliyat odasının giriş kapısının önünde sandalye üzerinde oturarak beklediğini gören Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve ameliyathane sorumlusu Prof.Dr. Kenan Erzurumlu, buraya sağlık görevlilerinin dışında kimsenin giremeyeceğini belirterek jandarmanın dışarı çıkmasını istedi.

Bunun üzerine jandarma ekipleri hastane yönetimine başvurdu. Hastane yönetiminin jandarmaya ameliyathaneye girmesine izin vermesi üzerine Prof.Dr. Kenan Erzurumlu, ameliyathane sorumlusu görevinden istifa etti.

Hasta ile hekim arasına Allah'tan başka hiç kimsenin giremeyeceğini söyleyen Prof.Dr. Erzurumlu, "Hekimlik ilahi bir sanattır. Evrensel tıbbın gereği de bunu gerektirirdi. 12 Eylül döneminde bile üniversite hastanelerinde böyle bir uygulama yapılmadı. Bu uygulama kesinlikle doğru değildir. Böyle bir uygulamaya izin verilmesi nedeniyle ameliyathane sorumluluğu görevimden istifa etme kararı aldım" dedi.

BAŞHEKİM: BEN İZİN VERDİM

Hastane Başhekimi Prof.Dr. Mustafa Bekir Selçuk ise, "Bir jandarma ameliyathane kıyafeti, galoş ve bone giyerek ameliyathane kapısı önünde koridorda beklediği sırada hocamız görmüş ve dışarı çıkarmış. Ameliyat bittikten sonra ben ameliyathaneye geldim. Bu sırada hasta ayılma odasına alınmıştı. Güvenlik açısından değerlendirip ayılma odasının kapısı önünde askerin beklemesine izin verdim. Ameliyat sırasında zaten asker dışarıda beklemiş. Ancak Kenan Bey bunu kabul etmeyerek Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı'ndan istifa etti. Böylece Ameliyathane Koordinasyon Kurulu Başkanlığı görevini de bırakmış oldu" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkum Ameliyatında Profösör İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement