Makedonya Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesine Teknik Donanım Desteği - Son Dakika
Güncel

Makedonya Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesine Teknik Donanım Desteği

Makedonya Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesine Teknik Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Makedonya’da uygulanan Adalet Kurumları Kurumsal Kapasite Geliştirme Programları kapsamında Makedonya Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesine Teknik Donanım Desteğinde bulunuldu.

10.01.2014 12:15

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Makedonya'da uygulanan Adalet Kurumları Kurumsal Kapasite Geliştirme Programları kapsamında Makedonya Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesine Teknik Donanım Desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından Makedonya'da uygulanan Adalet Kurumları Kurumsal Kapasite Geliştirme Programları kapsamında, 2012-2013 yılları içerisinde, Üsküp Temyiz Mahkemesi, Kalkandelen ve Gostivar Asliye Mahkemeleri'nin elektronik ortamda yazışma sistemlerine geçişinin yapılabilmesi çerçevesinde anılan kurumlara ihtiyaç duyulan teknik donanım malzemeleri desteği verilmişti.

Makedonya Cumhuriyeti Adalet Bakanı Blerim Beceti tarafından takip edilen ve katılımlarıyla desteklenen projenin devamı olarak, Makedonya Cumhuriyeti'nin en üst ve en önemli hukuk kurumlarından biri olan Anayasa Mahkemesi'ne teknik donanım desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından söz kuruma masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, faks ile fotokopi makinaları da dahil olmak üzere ağ bağlantılarıyla da tamamlanan teknik donanım desteği sağlandı. Temin edilen malzemeler törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Anayasa Mahkemesi Başkanı Elena Goşeva, Türkiye Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Türkiye Üsküp Büyükelçiliğinde görev yapan müşavirleri, Anayasa Mahkemesi üyeleri, TİKA Üsküp Koordinatör Vekili Teoman Tiryaki ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Goşeva, törende yaptığı açıklamada, yeni çalışma binalarına taşınan Anayasa Mahkemesi'nin teknik donanıma en çok ihtiyaç duyduğu dönemde TİKA tarafından sağlanan desteğin önemine değinerek teşekkürlerini iletti.

Türkiye Üsküp Büyükelçisi Sökmensüer ve TİKA Üsküp Koordinatör Vekili Tiryaki, konuşmalarında önemli bir kurumla başlatılan işbirliği hususundan duydukları memnuniyeti dile getirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Makedonya Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesine Teknik Donanım Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement