Malezya'da Arakanlı Göçmenler Gözetim Merkezinden Kaçtı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Malezya'da Arakanlı Göçmenler Gözetim Merkezinden Kaçtı

02.02.2024 13:23

Malezya'da bulunan bir gözetim merkezinde tutulan 131 Arakanlı düzensiz göçmen, yapılan bir protestonun ardından kaçtı. Göçmenlik Dairesi Genel Müdürü, bu kişilerin yakalanması için 400 personelin görevlendirildiğini belirtti. Malezya, 100 binden fazla Arakanlı Müslüman ve Myanmar etnik grubunun diğer üyeleri dahil olmak üzere yaklaşık 180 bin mülteci ve sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

KUALA Malezya'da gözetim merkezinde tutulan 100'den fazla Arakanlı düzensiz göçmenin kaçtığı bildirildi.

Yetkililer, 131 Arakanlı düzensiz göçmenin, yapılan bir protestonun ardından Perak eyaletindeki gözetim merkezinden kaçtığını ve birinin trafik kazasında öldüğünü belirtti.

Göçmenlik Dairesi Genel Müdürü Ruslin Jusoh, yaklaşık 400 personelin bu kişileri yakalamak üzere görevlendirildiğini kaydetti.

Bölge polis şefi Mohamad Naim Asnawi de merkezde çıkan isyanın ardından 131 kişinin erkekler blokundan kaçtığını söyledi.

Asnawi, kaçanlardan 115'inin Arakanlı ve 16'sının Myanmar vatandaşı olduğunu belirtti.

Ülkede 2022'de 528 Arakanlı protestoda bulunarak, kuzey Penang eyaletindeki gözetim merkezinden kaçmıştı. Bu kişilerden 6'sı otoyolu geçmeye çalışırken ölmüş, diğerlerinin çoğu ise yakalanıp yeniden gözetim merkezine alınmıştı.

Malezya, resmi rakamlara göre 100 binden fazla Arakanlı Müslüman ve Myanmar etnik grubunun diğer üyeleri dahil olmak üzere yaklaşık 180 bin mülteci ve sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malezya'da Arakanlı Göçmenler Gözetim Merkezinden Kaçtı - Son Dakika


Advertisement