Manastır Yolu İçin 1 Milyon Lira Ödenek - Son Dakika
Güncel

Manastır Yolu İçin 1 Milyon Lira Ödenek

Manastır Yolu İçin 1 Milyon Lira Ödenek

Midyat İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl,Mor Gabriel Manastırı'na giden yolun yapımı için 1 milyon liralık özel bir ödenek ayrıldığını açıkladı.

20.05.2013 12:41  Güncelleme: 15:48

Mardin'in Midyat İlçesi Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Süryaniler arasında ikinci Kudüs olarak kabul edilen ve bin 612 yıllık tarihi Mor Gabriel Manastırı'na giden yolun yapımı için 1 milyon liralık özel bir ödenek ayrıldığını açıkladı.

Süryani Ortodoks cemaatine din adamı yetiştiren, Süryanice'nin yaşatılmasına da öncülük eden Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı'na devlet destek sağladı. Manastıra giden yolun dar ve bozuk olması nedeniyle her yıl eleştirilmesi üzerine, yolun onarımı için gerekli ödenek ayrıldı. Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'ün girişimleriyle, yolun yapımı için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Muammer Güler destek verdi.

'MANASTIRA GİTMEYE UTANIYORDUM'

Kaymakam Bingöl yolun yapımı, genişletilmesi, yol boyunca çevre düzenlemesi ve ağaçlandırmanın yapılması için Maliye Bakanlığı'ndan 1 milyon TL'lik kaynak aktarıldığını söyledi. Manastıra giden yolun bozuk olması nedeniyle gidip-gelmekten utanç duyduğunu belirten Kaymakam Bingöl şöyle konuştu:

"İlçede göreve başladığım günden bu yana Süryani vatandaşlara kendilerini yalnız hissetmesinler diye hem şahsım, hem de kaymakamlık olarak bir pozitif ayrımcılık yapıyorum. Mor Gabriel Manastırı bizim buradaki en önemli değerlerimizden, bizim geçmişimize, kültürümüze ve ortak yaşamımıza tanıklık eden nadir yapılardan birisidir. Mastırın yolundan dolayı ben artık manastıra gidip gelmeye utanıyordum. Süryani cemaatinin de yolun yapılması için zaman zaman bizden talepleri oluyordu. Ben en son manastırı ziyaret ettiğimde, yolun yapımı için olumlu bir haber almadığım müddetçe bir daha manastıra gelmeyeceğimi Metropolit sayın Samuel Aktaş beye söylemiştim. Çünkü gerçekten yol kötüydü ve insanlar orayı ziyarete gittiklerinde, yolun o halde olduğunu gördüklerinde suçun bizde, yani idarede olduğunu düşünüyorlardı. Ben de öyle düşünüyorum. Bu eleştiriyi artık duymayacağız."

ÇALIŞMALARA HEMEN BAŞLANACAK

Manastır yolunun yapımı için çalışmalara en kısa zamanda başlayacaklarını ifade eden Kaymakam Oğuzhan Bingöl sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanımız sayın Muammer Güler de bu yolun gerçekten yapılmasına kanaat getirdiler. Yaptığımız girişimler neticesinde yolun yapımı ve çevre düzenlemesi için Maliye Bakanlığı'ndan 1 milyon TL'lik özel bir ödenek çıkarıldı. Manastır yolunu yapıp bitirdiğimizde, şehirlerarası bir yoldan çok daha güzel bir konuma gelecek. Şehirlerarası yol standardına kavuşturmak için yolu 8 metre genişleteceğiz. Çevre düzenlemesi de bu projenin içinde yeralacak. En kısa zamanda çalışmalara başlıyoruz ve 3- 4 ay içerisinde de bitirmeyi planlıyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manastır Yolu İçin 1 Milyon Lira Ödenek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement