Manavgat-Side Festivali´Nde Bale Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Manavgat-Side Festivali´Nde Bale Gösterisi

Manavgat-Side Festivali´Nde Bale Gösterisi

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Düzenlenen 10. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Kapsamında İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Bale Topluluğu Bir Gösteri Sundu.

14.09.2010 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen 10. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Bale Topluluğu bir gösteri sundu.

Side Antik Tiyatro'da gerçekleştirilen gösteriye yerli ve yabancı izleyiciler büyük ilgi gösterdi. İstanbul Devlet Opera ve Balesi programında 'Kelebekleri Öldürmeyin', 'Anadolu'nun Sessizliği' ve 'Creatures' adlı gösteriler, 34 balet ve balerin tarafından sergilendi. Koreografilerini Uğur Seyrek, Sibel Kasapoğlu ve Patrick Debana'nın hazırladığı balenin müzikleri de büyük beğeni topladı. Gotan Project, Nat King Cole, Michael Galasso, Fazıl Say, Bach, Bajofonda Tango Club gibi birçok sanatçı ve bestecinin eserleri, bu üç bale gösterisine hayat verdi.

TUĞBA ÖZAY DA İZLEDİ

Manavgat'ta çiftliğinde tatil yapan manken- şarkıcı Tuğba Özay da Side Antik Tiyatrodaki gösteriyi İtalyan eşi Fattizzo Ludoviç ile birlikte izledi. Özay, Side Belediye Başkanı Ak Partili Abdülkadir Uçar ve eşi Derya Uçar ile birlikte oturdu.

FESTİVAL 29 EKİM'DE SONA ERECEK

Sanatın 10 farklı rengini programında bulunduran festival, Türkiye'nin ünlü rock gruplarından Mor ve Ötesi'nin 18 Eylül'de Antik Liman'da vereceği konser ile devam edecek. Ayrıca festivalde Ensemble Enixus, Jozsef Lendvay, Grup Tanini gibi önemli konserler yer alacak. 24 Temmuz'da başlayan festival, 29 Ekim'de, Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Koro ve solistlerinin Antik Tiyatro'da vereceği gala konseriyle sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manavgat-Side Festivali´Nde Bale Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement