Çocuk dostu bir Manisa yaratmak için ilk olarak Atatürk Gençlik Merkezi'nde gönüllü öğrencilerin eğitimi başladı. Öğrenciler, kentin çocuk dostu olabilmesi için yapılması gerekenleri 1000 kişilik bir anketle belirleyecek.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan engellilerin, dezavantajlı grupların hayatını kolaylaştırmak için yaptığı çalışmalara çocukları da ekledi. UNİCEF tarafından başlatılan 'Çocuk Dostu Şehirler' projesine ortak olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, çocukların mutlu bir şekilde yaşayacağı bir kent oluşturma hamlesine start verdi. Proje kapsamında ilk olarak Atatürk Gençlik Merkezi'nde projede görev alacak gönüllü öğrencilere eğitim verildi.
'Amaç çocuk dostu bir şehir olmak'
Büyükşehir Belediyesi Avrupa Projeleri ve Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu Doğal Uğurlu, projeye 23 gönüllü gencin katıldığını belirtip, gençlerin eğitimin ardından kentte anketler yapacağını ifade etti. Uğurlu, "Manisa Büyükşehir Belediyesi, UNİCEF ile birlikte çocuk dostu şehirler projesini gerçekleştiriyor. Bu proje 10 belediye ile birlikte yapılıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi de buna ortak oldu. Projenin amacı, şehirleri çocuk dostu haline getirmektir. Projeyi duyurduk. Daha sonrasında üniversite öğrencilerini seçtik. Öğrenciler burada 2 günlük bir eğitim alıyorlar. Eğitimin ardından gönüllü öğrencileri alana göndereceğiz. Çocuklarla, anne babalarla, öğretmenlerle anketler yapılacak. Daha sonrasında Büyükşehir Belediyesi olarak UNİCEF'e bu anketleri göndereceğiz. Anketlerin analizinin ardından UNİCEF yetkilileri Manisa'da yönetimimize bir brifing verecek. Buradaki çocukların ihtiyaçları nelerdir, Manisa çocuk dostu şehir olması için neler yapılmalı, talepler nelerdir bunlar ortaya çıkacak. Daha sonra biz büyükşehir Belediyesi olarak üstümüze düşeni yapacağız" dedi.
1000 kişiyle anket yapılacak
UNİCEF Çocuk Dostu Şehirler Projesi eğitmeni Elif Kalan ise, proje sayesinde Manisa'nın çocuklar için daha güzel bir şehir olacağını belirterek, eğitimin ardından gençlerin sahada yaklaşık 1000 kişiyle anket yapacağını dile getirdi. Kalan, "Çalışmalar 10 kentte yürütülüyor. Bu diğer belediyelere örnek olacak. Belediyeler çocuklara direk hizmet götürüyorlar. Gençlerle de çalışma yapıyoruz. Bu gençler aslında anket yapan kişiler değil çocuk hakları savunucuları oluyorlar. Hem çocukların ihtiyaçlarını belirlenmesi hem de şehirde yaşayan gençlerin çocuk haklarının savunuculuğunu yapmasını amaçlayan bir projedir" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Manisa Çocuk Dostu Şehir Oluyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?