Manisa'da Engellilerden Park Ücreti Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Engellilerden Park Ücreti Tepkisi

Manisa\'da Engellilerden Park Ücreti Tepkisi

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, Man-Park tarafından işletilen yol kenarındaki otoparklarda engellilerden ilk 45 dakikadan sonra ücret alınmasına tepki gösterdi.

07.01.2016 10:10

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, Man-Park tarafından işletilen yol kenarındaki otoparklarda engellilerden ilk 45 dakikadan sonra ücret alınmasına tepki gösterdi. Yıldız, bu otoparklardan ücretsiz yararlanılabilmesi için yüzde 90 engel şartı aranmasının anlaşılır gibi olmadığını söyledi.

Manisa'da daha önce Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesideki BESOT A.Ş., tarafından işletilen ücretli otopark yerleri 1.5 ay önce Man-Park Şirketi'ne devredildi. Man-Park Şirketi, daha önce ücretsiz olarak bu otoparklardan yararlanan engelilerden ilk 45 dakikanın üzerindeki her saat için 3 TL ücret almaya başladı. Man-Park'ın bu uygulaması engellilerin tepkisine neden oldu. Man-Park Şirketi'nin engeliler için ayrılan park yerleri sayısını da azalttığı öne sürüldü.

Kendisi de bedensel engelli olan Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, durumu Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'na bildirdiğini belirterek, şöyle dedi:

"Fakat buradan bize otoparklardan sadece yüzde 90 engelli raporu olanların yararlanabileceği belirtildi. Bu anlaşılır gibi değil. Çünkü yüzde 90 engelli raporu bulunan biri 'Ağır engelli' veya 'Yatalak' demektir. Bu yüzde 90 engel şartını neye göre sunulmaktadır, anlamış değiliz."

Yıldız, 1100 üyeleri olduğunu belirtip, engellilerin bu mağduriyetinin bir an evvel giderilmesi gerektiğini söyledi. Man-Park Manisa Bölge Müdürü Yalçın Özen, 45 gün içinde 20'ye yakın sahte engelli kartıyla otopark ücreti ödemek istemeyen kişiyi tespit edip, polise bildirdiklerini belirterek, "Bu nedenle ilk 45 dakikanın üzerindeki parklarda engellilerden ücret almaya başladık" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Engellilerden Park Ücreti Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement