Manisa'da fabrika yangını - Son Dakika
Güncel

Manisa'da fabrika yangını

Manisa'nın Yunusemre ilçesi Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir fabrikada yangın çıktı.

09.09.2023 05:55  Güncelleme: 06:40

MANİSA'da atıl durumdaki atık ara depolama ve geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı. Alevler itfaiye ve Manisa Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle 3.5 saatte güçlükle kontrol altına alındı. Tesise, gerekli şartları taşımadığı gerekçesiyle Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından geçen yıl 1 milyon 677 bin TL idari para cezası kesilip, lisansının iptal edildiği bildirildi.

Yunusemre ilçesi Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki atıl durumdaki bir atık ara depolama ve geri dönüşüm tesisinde bugün saat 04.30 sıralarında yangın çıktı. Tesisteki madeni yağ, boya ve çeşitli kimyasal maddeler nedeniyle alevler kısa sürede yayılarak tüm tesisi sardı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve Manisa Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi. Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı yangında, tesiste zaman zaman patlamalar meydana gelirken, eriyen plastik ve kimyasal maddeler etrafa saçıldı. Manisa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerinin gaz ölçümü yaptığı tesise müdahale eden itfaiye ekiplerinin maske ve oksijen tüpüyle çalışması dikkat çekti. Alevler 3.5 saatte güçlükle kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları sürdüğü bildirildi.

CEZA KESİLİP, LİSANSI İPTAL EDİLMİŞ

Öte yandan atıl durumdaki tesise, gerekli şartları taşımadığı gerekçesiyle Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından geçen yıl 1 milyon 677 bin TL idari para cezası kesilip, lisansının iptal edildiği bildirildi. Öte yandan çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Manisa\'da fabrika yangını
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da fabrika yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement