Manisa'da Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Gerginlik

Manisa\'da Gerginlik

Manisa'da BDP'li bir grupun gerçekleştirdikleri yürüyüşte olaylar çıktı.

21.04.2011 01:21

Manisa'da BDP'li bir grupun, Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde polis ile göstericiler arasında yaşan olayda bir gencin hayatını kaybetmesini protesto etmek amacıyla gerçekleştirdikleri yürüyüşte olaylar çıktı. Polis kendisine taş ve havai fişek atan göstericilere, panzerlerden tazyikli su sıkıp sis bombası atarak müdahale etti.

Diyarbakır Bismil İlçesi'nde polisle göstericiler arasında yaşanan gerginlikte 18 yaşındaki İbrahim Oruç'un hayatını kaybetmesini Manisa'da protesto etmek isteyen bir grup BDP'li, saat 21. 15 sıralarında Horozköy Çarşısı'ndan Fevzi Çakmak Mahallesi'ne yürüdü. Yaklaşık 100 kişilik grubun gerçekleştirdiği yürüyüşte, Fevzi Çakmak Mahallesi'ne gelindiğinde gergin anlar yaşandı. Fevzi Çakmak Mahallesi TOKİ Çok Programlı Lisesi'nin yanına gelen göstericiler arasından bir grup kendilerini izleyen polise taş atıp havai fişeklerle saldırdı. Olayların büyümesini istemeyen polis, gösterici grubu panzerlerden su sıkarak dağıtmak istedi. Göstericilerin panzerlere taşla saldırmasının ardından, polis alana sis bombası atarak gruba müdahale etti. Polislerin müdahalesi sonrasında göstericiler Fevzi Çakmak Mahallesi'nin ara sokaklarına kaçarak dağıldı.

Olay yerine gelen Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Gıyasettin GündoğduÆdan bilgi alarak, 'Biz devletin polisi olarak her türlü hizmeti kendilerine sunuyoruz. Ama bu yapılanlar yakışmıyor' şeklinde tepkisini gösterdi.

'GENÇ ARKADAŞLARIMIZ BİR İKİ TAŞ ATMIŞ!'

Protesto yürüyüşüne katılan DBP Manisa Merkez İlçe Başkanı Murat Biçi, demokratik tepkilerini göstermek amacıyla sessiz bir şekilde yürümek istediklerini belirterek, 'Polisler köşede durmuş. Genç arkadaşlarımız bir iki taş atmış. Karşılarında sanki silahlı insan varmış gibi polisler saldırdılar. Böyle demokratik bir yürüyüştü. Ben olayları yatıştırıyorum. Polisler bizi yumrukluyor. Bu doğru tutum değildir. Biz yönetici olarak olayı yatıştırmaya çalışıyoruz' dedi.

Fevzi Çakmak Mahallesi'ne gelen BDP Manisa İl Başkanı Kerem Taylan ise olayla ilgili açıklama yapmak istemedi. Olaylar sırasında atılan taşlar yüzünden arabası zarar gören Mehmet Ali Yücel isimli vatandaş ise tepkisini göstererek, 'Böyle bir şey olamaz. Hastam vardı. Arabamı evimin önüne bıraktım. Geldiğimde taşlar yüzünden zarar görmüş. Eğer demokratik yürüyüş yapacaklarsa başka yerde yapsınlar. Bende Kürdüm. Ama bu yaşanan olaylar yüzünden BDP'ye oy vermeyeceğim" şeklinde konuştu. Yaşanan olaylarda göstericilerin attığı taşlar yüzünden ayağından yaralanan Rıza Arslan çağırılan sağlık ekipleri tarafından ambulansla Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşanan olaylarda bir polisinde kafasından yaralandığı belirtildi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve bir panzer herhangi bir olayın yaşanmaması için Fevzi Çakmak Mahallesi'nde konuşlandırıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement