Manisa'da Kaybolan ABD Vatandaşı - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Kaybolan ABD Vatandaşı

Manisa\'da Kaybolan ABD Vatandaşı

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, kayıp Amerikalı arkeolog Chad Michael Gills Digregorio'nun ölü bulunduğunu bildirdi.

19.07.2012 17:53

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, kayıp Amerikalı arkeolog Chad Michael Gills Digregorio'nun ölü bulunduğunu bildirdi.

Daşöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 yaşındaki Digregorio'nun, dün Manisa Spil Dağı eteklerindeki mağaraları merak ederek bölgeye gitmesinin ardından bir daha kendisinden haber alınamaması üzerine arama çalışmaları başlatıldığını hatırlattı.

Yapılan aramalarda Spil Dağı Hamalınkırı mevkisindeki bir mağara ağzının bulunduğu yerde kayıp arkeoloğun eşyaları ile bu noktadan yaklaşık 10 metre aşağısındaki kayalık alanda da cesedinin bulunduğunu kaydetti.

Daşöz, kayıp arkeoloğun cesedinin Gölmarmara ilçesinde Lidya Uygarlığı'na yönelik yüzeysel kazı çalışmaları yapan heyetin başkanlığını yapan Doç. Dr. Chris Roosevelt tarafından da teşhis edildiğini belirterek, "Cumhuriyet savcılığınca, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. ABD'de doktora öğrencisi olan arkeolog Digregorio'nun 2010 yılında bir kez daha Türkiye'ye geldiğini öğrendik" dedi.

Cesedin bulunduğu noktadan alınması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Daşöz, arama kurtarma çalışmalarına Manisa ve İzmir'den 32 kişilik Afet ve Acil Durum (AFAD) ekibi, 12 kişilik AKUT ekibi, 8 jandarma timi ile biri askeri, ikisi de söndürme helikopteri olmak üzere 3 helikopterin katıldığını bildirdi.

Öte yandan, Gölmarmara ilçesinde Lidya Uygarlığı'na yönelik yüzeysel kazı çalışmalarını yürüten ABD'li heyete başkanlık yapan Boston Üniversitesi'nden Doç. Dr. Chris Roosevelt de arkeolog ve doktora öğrencisi Digregorio'nun, paleolitik döneme ait yüzey araştırması yapmayı planladığını, bu kapsamda Manisa ve çevresindeki mağaralarda eski döneme ait insan izlerini araştırdığını söyledi.

Digregorio'nun cesedinde ölüm nedenine ilişkin bir emareye rastlanmadığı, kayalıklardan düşmüş olabileceği belirtildi.

Muhabir: Turgay Duyar/ Halil Şahin/ Ufuk Kırabalı

Yayıncı: İbrahim Uyar - MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da Kaybolan ABD Vatandaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement