Manisa'da Nevruz Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Nevruz Tepkisi

Manisa\'da Nevruz Tepkisi

Hdp Manisa İl Başkanlığı, Manisa Valiliği'nin güvenlik gerekçesiyle nevruz kutlamalarına izin vermemesini basın açıklamasıyla, protesto etti.

20.03.2016 16:56

Hdp Manisa İl Başkanlığı, Manisa Valiliği'nin güvenlik gerekçesiyle nevruz kutlamalarına izin vermemesini basın açıklamasıyla, protesto etti.

HDP Manisa İl Başkanlığı, Manisa Valiliği'nin güvenlik gerekçesiyle nevruz kutlamalarına izin vermemesine tepki gösterirken, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki HDP Yunusemre İlçe Başkanlığı'nın önünde basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklaması öncesi Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, herhangi bir olayın meydana gelmemesi ve izinsiz yürüyüş yapılmaması için geniş önlem aldı. Polis, mahalle giriş ve çıkışında kimlik kontrolü ile otomobillerde arama yaptı. Bu aramalarda ikisi asker kaçağı biri de uyuşturucu satmaktan arandığı belirlenen 3 kişi gözaltına alındı.

HDP Yunusemre İlçe Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 100 kişi adına basın açıklamasını yapan HDP Manisa İl Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Uçar, Manisa Valiliği'nin Nevruz kutlamalarına keyfi olarak izin vermediğini öne sürdü. Uçar, şöyle dedi:

"Yasal olarak kutlayacağımız nevruz bayramına Valilik tarafından güvenlik gerekçesiyle izin verilmemiştir. Ancak, bu yasağın sebebinin güvenlik gerekçesiyle olmadığını biliyoruz. Türkiye genelinde yoldaşlarımıza yönelik operasyon ve tutuklamaların da asıl nedenin güvenlik olmadığını hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla genel olarak partimize yönelik operasyonlar asla bizi yıldıramayacaktır."

Açıklamanın ardından grupta bulunanlar bir süre 'Baskılar bizi yıldıramaz' diye slogan attıktan sonra dağıldı.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Nevruz Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement