Manisa - Kulalı Çiftçilere Badem Yetiştiriciliği ve Budama Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Manisa - Kulalı Çiftçilere Badem Yetiştiriciliği ve Budama Eğitimi

Manisa - Kulalı Çiftçilere Badem Yetiştiriciliği ve Budama Eğitimi

Kulalı çiftçilere badem yetiştiriciliği ve budama eğitimiManisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün Çiftçi Tarla Okulu Projesi kapsamında Kulalı çiftçilere, badem yetiştiriciliği ve budama eğitimi verildi.

09.09.2016 19:53

Kulalı çiftçilere badem yetiştiriciliği ve budama eğitimi

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün Çiftçi Tarla Okulu Projesi kapsamında Kulalı çiftçilere, badem yetiştiriciliği ve budama eğitimi verildi.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün 2013'te başlatarak 3 yıl sonra uygulamaya koyduğu Çiftçi Tarla Okulu Projesi, sürüyor. Bu kapsamda Kula'da çiftçilere, badem yetiştiriciliği ve budama eğitimi verildi. Söğüt Çayı Mevkii'nde bulunan Eylül Tarım'a ait işletmede yapılan eğitimi; Kula Kaymakamı Murat Güven, Gıda ve Hayvancılık Tarım İl Müdürü Vekili Metin Öztürk, İlçe Tarım Müdürü Bilgin Sarısu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta de izledi. Ziyaret ettikleri çiftçilerle kentin mülki amirleri sohbet etti.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Öztürk, "Son yıllarda Kula'da badem alanında büyük artış var. İlçe müdürümüz verdiği bilgiye göre 7 bin 500 dekarlık alanda badem üretimi olarak Selendi ilçemizden sonra ikinci gözüküyor. Birçoğu genç tesis. Yıllar geçtikçe rekoltede artacaktır" dedi.

Kaymakamı Güven ise "Kulamızın 1000 dönümden fazla badem üreticiliği yapan Eylül tarımın bahçesindeyiz. Kulamızın önder çiftçilerinden. Diğer çiftçilerimiz ile beraber inceleme için geldik, son sistem makinelerini gördük. İnşallah bademcilik Kula'da daha da gelişecektir. Bu sene verimimizde çok iyi Bundan sonrada daha da iyi olacaktır" dedi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Osman Sarı tarafından verilen eğitimde; toprak işleme, sulama, hastalıklar ve zararlılar ile mücadele ve badem hasadı konularında çiftçilere ayrıntılı olarak bilgilendirildi. Ardından badem bahçelerinde uygulamalı eğitime geçildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa - Kulalı Çiftçilere Badem Yetiştiriciliği ve Budama Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement