Mardin ABD Adana Konsolosu'ndan Atatürk Alıntısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mardin ABD Adana Konsolosu'ndan Atatürk Alıntısı

06.05.2018 01:44

Amerika Birleşik Devletleri Adana Konsolosluğu'nun düzenlediği organizasyon ile Doğu ve Güneydoğulu iş kadınları Mardin'de bir araya geldi.

Amerika Birleşik Devletleri Adana Konsolosluğu'nun düzenlediği organizasyon ile Doğu ve Güneydoğulu iş kadınları Mardin'de bir araya geldi.Törende bir konuşma yapan ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Atatürk'ün 'Kadınlarını geri bırakan toplumlar, geride kalmaya mahkumdur' sözlerini hatırlatarak, Atatürk gibi, kadınların katkısının ilerleme için elzem olduğuna inanıyoruz.dedi.

ABD Adana Konsoluğu ile Uuslararası Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu (JCI) işbirliğiyle, Mardin'de Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi düzenlendi. Zirve'nin açılışına ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu Diyarbakır Başkanı Semih Çetintaş, kadın girişimciler ve STK temsilcileri katıldı.

KONSOLOSTAN ATATÜRK ALINTISI

ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, bölgedeki girişimci kadınlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünden alıntı yaptığı konuşmasında, Mardin gibi geniş tarih ve mirasa sahip bir şehirde olmaktan mutlu olduğunu belirten Specht, Bu salondaki kadınların çalışmalarına baktığımda, bu şehrin ve Güneydoğu bölgesinin tamamının çok parlak bir geleceğe sahip olduğunu görebiliyorum. Amerikan Konsolosluğu olarak, Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi'ni beş senedir destekliyoruz. Bu zirvenin amacı, sizler gibi iş kadınlarına, ek bilgi, ustalık, ilham ve ağlar oluşturma fırsatlarını sunarak,yatırımlarınızın bir sonraki aşamaya çıkmasına yardımcı olmaktır. Ümidimiz, bu konuşmacılar, aktiviteler ve eğitimlerin sizin yeteneklerinizi geliştirmesi, ağınızı genişletmesi ve işinize olan tutkunuzu perçinlemesi. Atatürk 'Kadınlarını geri bırakan toplumlar, geride kalmaya mahkumdur' demiştir. Atatürk gibi, kadınların katkısının ilerleme için elzem olduğuna inanıyoruz. Kadın girişimcileri desteklemenin, yalnızca kadınların iş yapmasına yardımcı olduğu anlamına gelmediğine inanıyoruz. Bu aynı zamanda, kadınların eğitim seviyelerini yükseltmek, cinsiyete dayalı şiddet oranlarını azaltmak, kadınların siyasi katılımını arttırmak ve kadınların önemli liderlik rollerine erişimini sağlamak anlamına da geliyor. Bu, kadınların hem profesyonel, hem de kişisel yaşamlarında kendi kaderlerini seçme gücüne sahip olmalarını sağlamakla ilgilidir.dedi.

'BİZ KADINLAR BİRBİRİMİZİ DESTEKLEMELİYİZ'

Kariyerinde, kadınların hala kendi kaderlerini belirleyemedikleri ve hala sosyal, politik ve ekonomik hayattan dışlandıkları bazı ülkelerde çalıştığını anlatan Specht, Bu ülkeler kullanılmayan muazzam bir potansiyeli gözden kaçırıyorlar. Ama Türkiye bu değil. Türkiye, kadınları güçlendirmek ve onları yaşamın her alanına dahil etmek için zaten çok fazla şey yapıyor. Birey olarak güçlüyüz, ama birlikte daha da güçlüyüz. Nereden gelirsek gelelim, biz kadınlar birbirimizi desteklemeliyiz. Yeni çözümler bulmak için birlikte çalışmalıyız. Başarıya giden yollarda diğer kadınlara da rehberlik etmeliyiz. Bu haftasonu yeni ağlar kurma, yeni fikirleri ortaya çıkarma ve yeni ortaklıklar kurmak için bir fırsat. Çünkü Türkiye'de kadınlar şimdiden çok büyük adımlar atmış olsalar da, önlerinde hala uzun bir yol var ve gelecek nesil genç kadınların sizin liderliğinize ihtiyacı var diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin ABD Adana Konsolosu'ndan Atatürk Alıntısı - Son Dakika


Advertisement