Mardin Belediyesi'nin Haciz İşlemi İptal Edildi - Son Dakika
Güncel

Mardin Belediyesi'nin Haciz İşlemi İptal Edildi

Mardin Belediyesi\'nin Haciz İşlemi İptal Edildi

Mardin Belediyesi'nden toplam 10 milyon lira alacağı olan işçilerin, haciz işlemi başlatması sonucu, Mardin Belediyesi hukuk mahkemesine başvurdu.

12.11.2012 22:11  Güncelleme: 09:25

Mardin Belediyesi'nden toplam 10 milyon lira alacağı olan işçilerin, avukatlar ve icra memurlarıyla birlikte haciz işlemi başlatması sonucu, Mardin Belediyesi hukuk mahkemesine başvurdu. Mahkemeyi kazanan Mardin belediyesi, haciz edilen malları geri aldı.

Yaşanan olayların kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Belediye Başkan Vekili Suphi Uslan, makamında yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:

"12 Kasım 2012 Tarihinde Belediyemizle ilişkileri kesilip Diğer kurumlara atama yapılan ve şuan belediyemizle ilişkileri bulunmayan eski personellerimiz tarafından önceki yıllara ait olan alacaklarının ödenmemesi sebebi ile haciz işlemi gerçekleştirilmiştir. Söz konusu haczi gerçekleştirmek isteyen alacaklılar yaklaşık 20 yıldır Belediyemiz bünyesinde tamamen pasif, çalışmadan emek harcamadan maaş alan işçilerdir. Alacaklı Kemal Özgün ve vekili tarafından gerçekleştirilen fiili haciz hukuka ve kanuna aykırıdır. Nitekim bu yönde Mardin İcra Hukuk Mahkemesinden alınan Haczin İptali kararın bu tespitimizi doğrulamıştır. Tamamen siyasi ve şov amaçlı olan bu haciz işleminde Başkanlık makamından koltuklar alınarak Belediyemiz önünde eski sendika tarafından açıklamalar yapılmıştır. Belediyemizce; yetkili Mahkemeye yaptığımız itiraz haklı görülerek Belediyemizden alınan eşyalar yediemin deposundan alınarak Belediyemize getirilmiştir. Yıllardır Belediyemizde yetkili olan sendikanın bu girişimleri daha önce yapmayıp, Belediyemizde yetkisini kaybettikten sonra ve çalışanlarımızın düzenli maaş almaya başlamasından sonra gerçekleştirmesini manidar bulmaktayız. Ayrıca Başkanlık Makam koltuğu sembolik bir koltuk olmakla beraber Mardin Halkına ait bir koltuktur. Bu hareketi Mardin halkına yapılmış olan bir hakaret kabul ettiğimizi kamuoyuna duyururuz."

Uslan, İcra Müdürü hakkında da tahkikat başlatacaklarını belirterek, "Bizleri karalayıp bir yerlere varamayacaklar. İcra müdürü yasaya aykırı bir şekilde davrandı" dedi.

Mardin belediye Avukatı Aslan Toparlı ise, "İcra müdürü baskı altında mı veya hatasından mı kaynaklı olduğunu bilmemekle birlikte yapılmış olduğu haczin hukuka ve kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle dava açtık. ve kararımızı aldık. Söz konusu alacaklıların almış olduğu haczin hukuka aykırı olduğu mahkeme tarafından tespit edilmiş ve haciz işlemi iptal edilmiştir" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mardin Belediyesi'nin Haciz İşlemi İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement