Mart kapıdan baktırdı, baharı bekleyen Ankara'ya kış geri geldi - Son Dakika
Güncel

Mart kapıdan baktırdı, baharı bekleyen Ankara'ya kış geri geldi

Mart kapıdan baktırdı, baharı bekleyen Ankara'ya kış geri geldi Ankara'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kentin yüksek kesimlerini beyaz örtüye bürüdü.

29.03.2023 15:11  Güncelleme: 15:17

Mart kapıdan baktırdı, baharı bekleyen Ankara'ya kış geri geldi

ANKARA - Ankara'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kentin yüksek kesimlerini beyaz örtüye bürüdü. Baharın gelmesiyle kaldırılan kışlık kıyafetler ise yeniden dolaplardan indi.

Dün sağanak yağışın etkili olduğu Başkentte bugün Ankaralılar karlı bir güne uyandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 22 ilde çarşamba günü kar yağışı beklendiği uyarısını dikkate alan vatandaşlar ise aniden başlayan kar yağışına hazırlıksız yakalanmadı. Dikmen ve İncek gibi şehrin yüksek kesimlerinde yer alan semtlerde ise yağış daha yoğun göründü. Kentin en merkezi yerlerinden birisi olan Tunalı caddesinde ise bazı vatandaşların kuğuları izleyerek karlı havanın tadını çıkardığı kameralara yansıdı. Kar yağışının kuraklık için iyi olduğunu ancak iklim krizinin gelecekte daha büyük sorunlara yol açacağını dile getiren Eda Zeran, "Kar yağışı sevindirici tabi ama çiçeklerin üzerine yağmış olması tabi biraz düşündürücü. Ben yine de yağışın olmasına seviniyorum. İklim krizi gittikçe yaklaşıyor o sebeple hem ülkemiz için hem de dünya için biraz korkutucu aslında ama gelecek dünya bizi böyle bekliyor, bir an önce bir şeyler yapmak gerekiyor. İklimle ilgili politikaların değişmesi gerekiyor ve bir an önce bir şeyler yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"İklim değişti bu yüzden de yağışlar azaldı"

Geçmişte mart ayında daha çok yağış olduğunu ancak iklim krizinden dolayı yağışın azaldığını ifade eden Hacı Taşkın, "Memleketin buna ihtiyacı vardı iyi oldu. Allah büyüktür inşallah daha da iyi olacak. Önceden bu mevsimlerde daha çok kar yağardı ama şimdi iklim değişti bu yüzden de yağışlar azaldı. 40- 50 sene önce aynı şekilde bu yağışlara şahit olduk. Meyve ağaçlarının üstüne kar yağması don olmasına sebep oluyor. Gece mesela eksi 5'kadar düşeceği söyleniyor. Eğer öyle olursa yağıştan dolayı her yer ıslandı bütün ağaçlar don alır. Don olmasının da meyvelere, sebzelere ve her şeye çok zararı olur" ifadelerini kullandı.

Mart kapıdan baktırdı, baharı bekleyen Ankara\'ya kış geri geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mart kapıdan baktırdı, baharı bekleyen Ankara'ya kış geri geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement