Matab Başkanı Barut: "Matab Kapanmayacak" - Son Dakika
Güncel

Matab Başkanı Barut: "Matab Kapanmayacak"

Matab Başkanı Barut: "Matab Kapanmayacak"

ANTALYA (İHA) – Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB) Başkanı Recep Barut, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden MATAB'ın kapanmayacağına dair yazı aldıklarını söyledi.
Manavgat...

27.11.2013 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA (İHA) – Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB) Başkanı Recep Barut, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden MATAB'ın kapanmayacağına dair yazı aldıklarını söyledi.

Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB) Olağan Meclis Toplantısı MATSO Otogar Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. MATSO Meclisi Toplantısı'na Başkan Recep Barut, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Erşan Özden, belde belediye başkanları, muhtarlar ve turizmciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan Başkan Recep Barut, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinin katılmasıyla birlikte MATAB'ın kapanmayacağını ve tüzel kişiliğinin devam edeceğini devam edeceğini söyledi. İçişleri Bakanlığı'nın altyapı birliklerine MATAB'ı örnek gösterdiğini kaydeden Başkan Barut, "İki ay kadar önce bir bakanlıkla yapacağımız protokolde altyapı birliklerinin durumu gündeme geldi. Bizde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden MATAB'ın kapanmayacağına dair yazıyı aldık. Protokolü öyle yaptık. Altyapı birliklerinin yaşatılması için yetkililer tarafından MATAB örneği gösteriliyor. Bazı hazırlıklar var ama şu anda kesin olan MATAB, Türkiye'nin varlığını sürdürecek olan tek altyapı birliğidir" dedi.

SEÇİMDEN SONRA YENİ MECLİS

MATAB'ın varlığını sürdürmesi için en büyük iyiliğin İbradı ve Gündoğmuş Belediyelerinin yaptığını kaydeden Başkan Barut, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya'ya teşekkür etti. Kendisinin 3.5 yıldır bu görevi yürüttüğünü kaydeden Barut, "Manavgat Arıtma'nın derin deşarjını 15 gün içinde ihale edeceklerini de sözlerine ekledi. Yapılan Meclis toplantısının son olağan Meclis toplantısı olduğunu vurgulayan Başkan Barut, "30 Mart'ta mahalli idareler seçimleri yapılacak. Büyükşehir Yasası'na göre köylerin tüzel kişiliği kalkacak ve mahalle olacak. 40 üyeli yeni mecliste Manavgat, İbradı ve Gündoğmuş belediye meclislerinin belirleyeceği üyeler ve turizm temsilcileri yer alacak" dedi.

BÜTÇE 45 MİLYON

Gündemde yer alan MATAB'ın çeşitli bölgelere yapacağı altyapı projeleri, içmesuyu ve kanalizasyon yatırımlarının yer aldığı 2014 yılı yatırım planı ve çalışma programı oy çokluğuyla kabul edildi. Birliğin 2014 yılı bütçesi de 45 milyon TL olarak belirlendi.

Meclis gündeminde bulunan 2014 yılı içme suyu tarifesinin görüşülmesi sırasında yönetim kurulu tarafından önerilen yüzde 7.88 enflasyon oranında zam yapılması konusunda Manavgat Side Turistik İşletmeciler Birliği Başkanı (MASTOB) Cengiz Haydar Barut söz aldı. Manavgat ekonomisini yüzde 90 oranında turizme bağlı olduğunu kaydeden MASTOB Başkanı Barut, MATAB'la özellikle Recep Barut'un başkanlığı döneminde birçok çalışma yapıldığını hatırlattı. MATAB'ın ilçenin tanıtım faaliyetlerine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Barut, "Turistleri buraya getirebilmek için çevre çok önemlidir. Burada Recep barut döneminde hem çevre faaliyetleri hem de tanıtım faaliyetleri adına çok iyi işler yaptık" diye konuştu.

Dünyada turizmde büyük bir rekabetin yaşandığını kaydeden MASTOB Başkanı Barut, "Bizimde otelciler olarak girdilerimiz sürekli artıyor. Elektrik, yakıt v.s. Bunlara müdahale etme şansımız yok. Ama burada bizim durumumuzu da düşünerek, Meclisimizden su ücretlerindeki zam oranını yüzde 4 yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

MATAB Meclisi Cengiz Haydar Barut'un önerisi üzerine su ücretlerine yapılacak olan zammı yüzde 4 olarak belirledi.

Toplantının sona ermesinin ardından MATAB Meclisi üyeleri topluca hatıra fotoğrafı çektirdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Matab Başkanı Barut: 'Matab Kapanmayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement