Mavi Bayrak Ulusal Jürisi Toplandı - Son Dakika
Güncel

Mavi Bayrak Ulusal Jürisi Toplandı

Mavi Bayrak Ulusal Jürisi Toplandı

Türkiye'de mavi bayrak alacak plaj ve marinaları belirleyecek Ulusal Jüri, Antalya Rixos Lares Otel'de toplandı.

01.02.2014 17:00  Güncelleme: 17:27

Türkiye'de bu yıl mavi bayrak verilecek plaj ve marinaları değerlendirecek ulusal jüri toplandı.

Rixos Lares Otel'de yapılan toplantının basına açık oturumunda, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından mavi bayrak başvuru dosyaları değerlendirildi. Toplantıya mavi bayrak alacak adayları belirlemek için bakanlıklar ve üniversitelerden jüri üyeleri katıldı.

TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, toplantıda yaptığı konuşmada, 2013 yılında Türkiye genelinde 383 plaj, 21 marina, 13 yatın mavi bayrak aldığını söyledi. Epikmen, "Mavi bayrak sıralamasında dünyada üçüncü sıradayız. Hedefimiz ülkemizdeki mavi bayrak sayısını artırmak ve plajlarımızın korunmasını sağlamak" dedi.

Mavi bayrak almak için müracaat eden tesislerin kaliteyi tutturduğundan emin olmaları gerektiğini belirten Epikmen, "Bizim istediğimiz 32 kriter var. Önemli olan tesislerin bu kriterleri yerine getirip getirmediği" diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. Başvuru dosyaları, Antalya'daki değerlendirmenin ardından uluslararası jüriye gönderilecek. Sonuçlar ise mayıs ayının ilk haftasında açıklanacak. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mavi Bayrak Ulusal Jürisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement