Mazlumder'den Kaçırılan İnşaat Mühendisinin Serbest Bırakılması İçin PKK'ya Çağrı - Son Dakika
Güncel

Mazlumder'den Kaçırılan İnşaat Mühendisinin Serbest Bırakılması İçin PKK'ya Çağrı

Mazlumder\'den Kaçırılan İnşaat Mühendisinin Serbest Bırakılması İçin PKK\'ya Çağrı

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Diyarbakır Şubesi, karakol inşaatında çalışırken PKK’lılar tarafından kaçırılan inşaat mühendisi M. İhsan Adli’nin serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

26.05.2014 15:18

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Diyarbakır Şubesi, karakol inşaatında çalışırken PKK'lılar tarafından kaçırılan inşaat mühendisi M. İhsan Adli'nin serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Diyarbakır'ın Hazro ve Silvan ilçelerinde karakol inşaatında çalışırken 19 Nisan tarihinde PKK'lılar tarafından kaçırılan inşaat mühendisi Mehmet İhsan Adil'in ailesi ve Mazlumder Diyarbakır Şubesi bir basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasında oğlunun karakol inşaatında çalışırken PKK'lılar tarafından kaçırıldığını dile getiren anne Güllü Adli, çağrısında bulundu. Anne Adli, "Yalvarıyorum, oğlumu serbest bıraksınlar. Oğlumun iki arkadaşını serbest bıraktılar, oğlumu da serbest bıraksınlar" dedi.

Kaçırılan inşaat mühendisi Mehmet İhsan Adil ile birlikte bir sıvacı ve inşaat teknikerinin de silahlı militanlar tarafından kaçırıldığını aktaran Mazlumder Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Reha Ruhavioğlu, kaçırılan iki kişinin alıkonulmasından on gün sonra serbest bırakıldığını kaydetti. Mehmet İhsan Adli'nin halen PKK'nın elinde alıkonulduğunu belirten Ruhavioğlu, "Mehmet İhsan Adli'nin alıkonulma sebebi kalekol inşaatında çalışıyor olması. Bu sebepten dolayı muhtemelen diğer iki kişiyle birlikte serbest bırakılmadı. Geçtiğimiz günlerde bilgileri kesin olmamakla beraber başka sivillerin alıkonulması ile ilgili duyumlar aldık. Bunları henüz netleştiremediğimiz için kesin olarak bir şey diyemiyoruz. Fakat bize başvurusu yapılan Mehmet İhsan Adli için şunu söyleyebiliriz. Her ne sebeple olursa olsun bir sivilin hürriyetinden alıkonulması insan hakları savunuculuğu açısından kabul edilebilir bir şey değildir. İnsan hürriyeti en temel insan haklarından biridir. Üzerinde tartışılmaz temel bir haktır. Dolayısıyla her ne sebeple olursa olsun Mehmet İhsan Adli bir sivildir, alıkonulması kabul edilemez bir şeydir. Biz sizin aracılığınızla ilgililere sesleniyoruz. Mehmet İhsan Adli'nin hürriyetinden yoksun bırakılma halinin bir an önce kaldırılması yani özgürlüğüne kavuşturulması ve ailesine geri gönderilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Basın mensupları aracılığıyla ilgililere seslenen Ruhavioğlu, Mehmet İhsan Adli'nin özgürlüğüne kavuşuncaya dek Mazlumder olarak olayın takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mazlumder'den Kaçırılan İnşaat Mühendisinin Serbest Bırakılması İçin PKK'ya Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement