Medvedev: Yaptırımlar Ukrayna'ya Barış Getirmedi - Son Dakika
Güncel

Medvedev: Yaptırımlar Ukrayna'ya Barış Getirmedi

Medvedev: Yaptırımlar Ukrayna\'ya Barış Getirmedi

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Batı'nın Rusya'ya karşı sektörel yaptırım uygulamaya karar verdiği anda hükümetin Rusya üzerinden yapılan uçuşları kısıtlamasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

08.09.2014 11:55

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Batı'nın Rusya'ya karşı sektörel yaptırım uygulamaya karar verdiği anda hükümetin Rusya üzerinden yapılan uçuşları kısıtlamasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Vedomosti gazetesinin sorularını yanıtlayan Başbakan Medvedev, Rusya'nın enerji ve mali sektörüne karşı yeni yaptırımların olup- olmayacağının Batı'ya sorulmasını istedi. Medyedev, şöyle devam etti:

"Onlar yaptırım uyguladığı takdirde asimetrik olarak cevap verilecektir. Örneğin ulaşım sektöründe kısıtlamalar yapılacak. Ortaklarımızla dost ilişkilerimiz var. Bu nedenle onlara Rus hava sahasını açıyoruz. Ancak yaptırım uygulanmaya başlarsa biz de hava sahamızı kapatacağız. Batılı havayolu taşıyıcıları bizim hava sahamızın dışından uçmaya başlarlarsa iflasın eşiğine gelirler. Çünkü çoğu hava yolu şirketi sadece karın tokluğuna çalışmaktadır."

Devlet Başkanı Putin'in almış olduğu pozisyon gereği Batı'nın şimdiye kadar uyguladığı yaptırımlara hep sabrettiklerini kaydeden Başbakan Dmitri Medvedev, şöyle devam etti:

"Yaptırım dalgası arka arkaya gelmeye başlayınca artık cevap vermek zorunda kaldık. Bu konuda ne hükümet, ne de devletimiz spontane kararlar verir. Şunu da belirtmeliyim ki yaptırımlara Ukrayna'ya barış getirmedi hep ıskaladı, bunu da dünyadaki birçok politikacı çok iyi biliyor. Yaptırımlar ülkenin güvenlik sistemini tehdit ediyor."

PUŞKOV: BATININ UKRAYNA'DAKİ SORUNU ÇÖZMEK İÇİN HİÇBİR PLANI YOK

Rusya Devlet Duması Dışişleri Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, batının Ukrayna krizini çözme için hiçbir plan sunmadığını öne sürerken, ellerinde sadece Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in barış planı olduğunu söyledi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'den açıklama yapan Puşkov, şöyle devam etti:

"Ne yaparsanız yapın, bugün Ukrayna ile ilgili elimizde sadece bir barış planı var, o da Putin'in planı. Batı ise yaptırım ve tehdit planlarından başka bize hiçbir şey sunmadı."

Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko ile görüşmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna krizinin sonlanması için 7 maddeden oluşan planını açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Donetsk ve Luhansk'ta iki taraflı çatışmaların sona ermesini, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ni yaşam alanlarının ateş altında kalmasının imkansız olduğu uzaklığa çekmeyi, Donbass'da insani koridor oluşturmayı ve bu bölgeye altyapının geliştirilmesi için bir ekip gönderilmesini teklif etti. Ayrıca Putin ateşkes sürecinin devam edip etmediğini uluslararası düzeyde takip edilmesi gerektiğini dile getirdi. - Moskova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Medvedev: Yaptırımlar Ukrayna'ya Barış Getirmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement