Medya-İş'ten Anlamlı İmza Kampanyası: Ölen Çocuk Haberi Yapmak İstemiyoruz! - Son Dakika
Güncel

Medya-İş'ten Anlamlı İmza Kampanyası: Ölen Çocuk Haberi Yapmak İstemiyoruz!

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) sendikası "Gazeteciler olarak Gazze'de öldürülen çocuk haberi yapmak istemiyoruz" ana temasıyla bir imza kampanyası metni hazırladı.

01.08.2014 16:51

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) sendikası "Gazeteciler olarak Gazze'de öldürülen çocuk haberi yapmak istemiyoruz" ana temasıyla bir imza kampanyası metni hazırladı.

Medya-İş sendikasının, kampanya metinlerinin elektronik olarak imzalanmasına olanak veren "change.org" üzerinden sunduğu kampanya metninde İsrail ordusunun Gazze'ye saldırıları gün geçtikçe şiddetlenirken, sivil kayıpların hızla arttığı belirtildi. İmza metninde "Katledilen sivillerin önemli bir bölümünün henüz oyun yaşındaki çocuklar ve kendilerini onlara siper eden anneler olduğunu tüm dünya basın sayesinde öğrenirken, İsrail son günlerde basın mensuplarını giderek daha fazla biçimde hedef almaktadır" denildi.

-"ÖLÜ ÇOCUK HABERİ YAPMAK İSTEMİYORUZ"-

Gazze'de İsrail tarafından yapılan Katliamın birçok ülke tarafından görmezden gelindiğini, Gazze'de yaşanan insanlık dramını haberleştiren gazeteciler de İsrail'in hedefinde bulunduğunu, öldürülen gazeteci sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Medya-İş, kampanya metninde şu satırlara yer verdi:

"Biz Medya İşçileri Sendikası olarak, Gazze olaylarıyla bir kez daha karanlık yüzünü gösteren güç odaklı medyaya karşı, vicdan sahibi insanları "Katliama Sessiz Kalma' imza kampanyası ile bir platformda buluşturmayı hedefledik. Kampanyamızın insanlık suçunun işlenmesini engelleyeceğine, mesleğin saygınlığının insan onuruna duyulan saygı ile mümkün olabileceğine inanıyor ve aşağıdaki bildiriye desteklerinizi bekliyoruz. Gazze'de bebek ölümlerine dur demek için, Gazze'de zor şartlarda görev yapan gazetecilerin ölmemesi için, Yapılan Katliamı durdurmak için, Bu ülkede yaşanan katliamların artık gizlenmemesi için, BM, AB ve Arap Ligi'nin ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın artık uyanması için.

Bu maddelerin ışığında nihai talebimiz, Gazze'de yaşanan Katliamın bitmesi, derhal süresiz ateşkes ilan edilmesi, Gazze'ye uygulanan ambargonun kalkması ve yaralıların tedavileri için gereken şartların yerine getirilmesidir. Gazze için bir imza da sen at..."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Medya-İş'ten Anlamlı İmza Kampanyası: Ölen Çocuk Haberi Yapmak İstemiyoruz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement