Medya ve Siyaset İzleyenleri Ekran Başına Kilitlendi - Son Dakika
Güncel

Medya ve Siyaset İzleyenleri Ekran Başına Kilitlendi

Medya ve Siyaset İzleyenleri Ekran Başına Kilitlendi

Net TV Genel Yayın Yönetmeni Enes Malkoç'un sunduğu "Medya ve Siyaset" bu haftada izleyicileri ekran başına kilitledi.

03.10.2012 10:35

Her Pazartesi saat 22.00'da Kocaeli Tv ekranlarında yayınlanan ve Net Tv Genel Yayın Yönetmeni Enes Malkoç'un sunduğu "Medya ve Siyaset" bu haftada izleyicileri ekran başına kilitledi.

Her haftanın ilk günü izleyicileri ile buluşan "Medya ve Siyaset"te bu hafta usta gazeteciler Murat Dağdeviren ve Yüksel Ercan birbirinden önemli konuları ele aldılar. AK Parti Genel Kongresinden, Milliyetçi Hareket Partisinin yakın zamandaki kongresine ve bu kongrenin adaylarının konuşulduğu programda, Cumhur Başkanı Abdullah Gül'ün tutuklu vekiller ile ilgili yaptığı açıklamada yorumlandı.

ERCAN "NUMAN KURTULMUŞ TRANSFERİ ÇOK ÖNCEDEN PLANLANMIŞTI"

Genel kurul öncesinde yapılan anketlerin neredeyse tamamında geleceğin başbakanı yakıştırması yapılan Numan Kurtulmuşun HAS Parti olarak AK Parti ile birleşmesi gündeme bomba gibi oturmuştu. Bu birleşmenin tamamen planlı bir birleşme olduğunu savunan Usta Gazeteci Yüksel Ercan, "Numan Kurtulmuş'un AK Parti'de hukuki ve siyasi işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirilmesi ile birlikte HAS Parti'nin başından beri planlı bir hareket olduğu ortaya çıkmıştır. Saadet Partisi Kurtulmuş zamanında bölünme yaşamasaydı ve seçime o şekilde gidebilseydi yaklaşık %7.5 gibi bir oy alması bekleniyordu. Bu oy HAS Partinin kurulması ile birlikte, Saadet Partisi ve HAS Parti arasında azalarak bölündü. Bu durumda sadece AK Parti'ye yaradı. Son olarak Numan Kurtulmuş'un AK Partiye geçişi ile birlikte ben HAS Parti hareketinin tamamen planlı bir hareket olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

DAĞDEVİREN "YÜKSEL ERCAN KEŞKE CEMAATÇİ OLSA"

Milliyetçi Hareket Partisinin 4 Kasımda yapmayı planladığı Genel Kurul sürecinin de değerlendirildiği programda, aynı zamanda MHP Kocaeli il yönetiminde olan Yüksel Ercan açık şekilde Genel Başkan Adayının Devlet Bahçeli değil Koray Aydın olduğunu canlı yayında tekrar dile getirdi. Koray Aydın cemaatçidir şeklinde yapılan açıklamaları değerlendiren Usta Gazeteci Murat Dağdeviren, "Bu tamamen deli saçması bir tartışmadır. Koray Aydın cemaatçi demek Koray Aydın'ı destekleyenlerinde cemaatçi olduğunu söylemektir. Ne yani Yüksel Ercan cemaatçi mii? Ben çok iyi biliyorum ki, cemaatçi değil" diye konuşan Dağdeviren şaka ile karışık, "Keşke Yüksel Ercan Cemaatçi olsaydı ama ne yazık ki değil" dedi.

MALKOÇ "OLAĞAN YETMEZ OLAĞANÜSTÜ KONGRE LAZIM"

Milliyetçi Hareket Partisinin Genel Kurulunun olası sonuçlarının da konuşulduğu programda Başarılı Gazeteci Enes Malkoç, bu şartlarda Koray Aydın'ın genel başkanlığına ihtimal vermedi. Devlet Bahçelinin Genel Başkanlık yarışında neden kazanan taraf olacağını açıklayan Malkoç "Milliyetçi Hareket Partisi bu genel kurulunda Devlet Bahçeli'nin karşısına adaylar çıkartarak, parti içi tabularını yıkmayı planlıyor. Lakin yakın tarihteki Türk siyasetinde defalarca örnekleri gözüktüğü gibi olağan kongrelerde bu tür ciddi tabuları yıkmak neredeyse imkânsızdır. Devlet Bahçeli'nin yerine başka bir genel başkanın gelebilmesi için olağan kongre değil olağanüstü kongre gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Medya ve Siyaset İzleyenleri Ekran Başına Kilitlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement