Mehmet Ali Talat Masko'ya Misafir Oldu - Son Dakika
Güncel

Mehmet Ali Talat Masko'ya Misafir Oldu

Mehmet Ali Talat Masko\'ya Misafir Oldu

Dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı ağırladı.

10.10.2012 16:37

MASKO'daki mağazaları gezen Talat; Türk mobilya sektörünün istikrarlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekerek, KKTC ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişmesini arzuladıklarını dile getirdi.

KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO'yu ziyaret etti. Konuk eski Cumhurbaşkanı Talat, MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı ile görüştü. MASKO'daki mağazalar ile ürünler hakkında bilgi aldı ve mağazaları gezdi.

Son yıllarda artan Türk mobilya ihracatında başrolü oynayan MASKO Mobilya Kenti ihracat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu süreçte ticari ilişkileri güçlendirmek için çalışmalar yapan MASKO Mobilya Kenti, KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı ağırladı. Bu ziyaretlerin MASKO için önemli olduğunu vurgulayan MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı; "Türk mobilyaları artık dünyada aranan markalar arasına girmeye başladı. Rusya, Nijerya, Libya, Körfez Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri gibi yeni ülkeler Türkiye ve MASKO ile işbirliği yapmak istiyor. Biz de dünyanın en büyük mobilya kenti olarak yeni pazar arayışlarına devam ederek sektörümüzü daha da ileriye taşıyacağız''dedi.

Ziyareti sırasında MASKO'nun yapılanmasından ve işleyişinden çok etkilendiğini belirten KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC'de benzer oluşumlara pek sık rastlanmadığının altını çizdi. Talat'ın bu yorumu üzerine MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı "MASKO Mobilya Kenti hem sektörümüzü hem de markalarımızın değerini artıran nadir yapılanmalardan. Sayın Talat'ın ziyareti ve MASKO'ya yapmış olduğu övgüler bizi çok onurlandırdı. KKTC pazarı bizim için çok önemli, Sayın Talat'ın ziyareti KKTC pazarı ile olan ilişkilerimizi daha da güçlendirecektir" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC'de mobilyanın artık ithalata dayandığını söyleyerek, "Mobilya hammaddesinin ülkeye giriş fiyatları çok yüksek, kalifiye eleman eksikliği ve hammade yetersizliği var. Geçmişte üretim yapan KKTC artık sadece ithalata dayalı satış yapar oldu'' dedi. Zamanında sadece İtalya'nın faal olduğu Kıbrıs mobilya pazarında artık Türk mobilyacılarının hâkim olduğunu ifade eden Talat; "Türkiye ekonomik anlamda çok stratejik ve doğru hamleler yaptı. MASKO'nun kurulmasının da bu hamlelerden biri olduğunu bugün burada anlamış olduk'' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mehmet Ali Talat Masko'ya Misafir Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement