Mehmet Bal Tarsus'un Markasıdır' - Son Dakika
Güncel

Mehmet Bal Tarsus'un Markasıdır'

Mehmet Bal Tarsus\'un Markasıdır\'

'TÜRK Kurtuluş Savaşı ve Devrimler' Sergisi açıldı.

23.11.2012 14:35

Tarsus Belediyesi'nin kültür hizmeti olan ve Tarsuslu ressam Mehmet Bal tarafından hazırlanan 'Türk Kurtuluş Savaşı ve Devrimler' isimli resim sergisi açıldı.

Mehmet Bal Sanat Galerisi'ndeki açılışa Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 22. Dönem Mersin Milletvekili Ali Oksal, Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Tarsuslu ressam Mehmet Bal serginin geçmişi hakkında bilgi verdi. Bal' Buradaki serginin geçmişini size kısaca anlatma ihtiyacını hissediyorum. Bu sergi ve bu konu 1980 senesinde başladı. Ben daha önce sinemacıların beni İstanbul'a taşımasıyla 20 yıl film afişi çizdim, 1980 yılında artık afişlerle uğraşmak pek benim işime gelmedi kalıcı bir şey olsun istedim ve o yıllarda sinemayı çok iyi bildiğim için, sinemanın da bir aksiyonu olduğunu bildiğim için ve Atatürk'ün hayatının da bir aksiyon olduğunu bildiğim için bu türlü bir işi yapmaya yeltendim. Bu resimler Türkiye'nin tarihini anlatıyor ve Türkiye'de başka bir benzeri yok.' Dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mehmet Bal'ın örnek bir sanatçı olduğunu vurguladı. Kocamaz 'Mehmet ağabey Tarsus'un bir değeri kendisi çok duygusal maalesef her ne kadar bazı yerlerden beklediği desteği, ilgiyi görmediğini ifade etmiş olsa da o bizim için bir değer Tarsus'un bir markası. Mehmet ağabey gibi bir büyüğümüzün hemşehrimiz olmasından ben şahsen çok büyük bir gurur duyuyorum. Tarsus geçmişten bu yana birçok değeri yetiştirmiş, ülke genelinde bir yerlere getirmiş, meşhur etmiştir.

Maalesef Tarsuslular bu değerlerin birçoğunun farkında bile değil ama bugün ortaya çıkan bu eser ve bunun gibi daha onlarca eser Tarsus için, Tarsuslu için önemli bir değer bu konuda Mehmet ağabeyimizin hiçbir şekilde hakkını ödememizde mümkün değil. Bu gün ortaya koyduğu eserler onun adını ölümsüzleştirdi ve özellikle gelecek nesiller onun bu eserlerini incelediğinde, okuduğunda hem Atatürk'ü daha yakından tanıyacak hem de bu eserleri ortaya koyan Mehmet Bal'ın ismini saygıyla anacak ve yaşatacaklardır. Tarsuslu bir sanat adamının hazırladığı ve Tarsus Belediyesi Kültür Yayınları arasında yer alan bu eseri sizlere ulaştırmaktan çok büyük onur duyuyoruz. Her zaman belirttiğimiz gibi bir yerel yönetici olarak kentimizden yetişen bu değerlere ve eserlerine sahip çıkarken, geçmişle gelecek arasında köprü görevi üstlendiğimizi belirtmek istiyorum" Şeklinde konuştu.

Konuşmalarından ardından Tarsuslu ressam Mehmet Bal'a Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından plaket verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mehmet Bal Tarsus'un Markasıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement