Mehmet'in Okul Engeli Aşıldı - Son Dakika
Güncel

Mehmet'in Okul Engeli Aşıldı

Mehmet\'in Okul Engeli Aşıldı

Manisa’da kas erimesi rahatsızlığı nedeniyle tek başına yürüyemeyen ve yeni başladığı liseye babasının omzunda gidip gelmek zorunda kalan 14 yaşındaki Mehmet Kandemir’in imdadına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ yetişti.

07.10.2015 16:21

Manisa'da kas erimesi rahatsızlığı nedeniyle tek başına yürüyemeyen ve yeni başladığı liseye babasının omzunda gidip gelmek zorunda kalan 14 yaşındaki Mehmet Kandemir'in imdadına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ yetişti. Özdağ'ın girişimleriyle Mehmet Kandemir evinin yakınındaki başka bir okulda zemin katta eğitim öğretim hayatına devam edecek. Durumunu kabullenmeyen Mehmet Kandemir için psikolojik destek de sağlanacak.

Kas erimesi rahatsızlığı nedeniyle yüzde 65 engeli bulunan 14 yaşındaki Mehmet Kandemir'in dramına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ kayıtsız kalmayarak, Mehmet'in evine yakın bir okula naklinin yapılmasını ve servis işini çözdü. Özdağ Mehmet Kandemir'i yeni okulu Şehzadeler Endüstri Meslek ve Teknik Lisesindeki sınıfında ziyaret etti. Sınıfta gençlere çeşitli nasihatlerde bulunan Özdağ, okumanın önemli olduğunu ve gelişmiş ülkeler seviyesine ancak eğitimle ulaşılabileceğini kaydetti.

Mehmet Kandemir'i ziyaretinin ardından basına bir açıklama yapan Özdağ, "Dün bir gazete okudum. Orada bir engelli kardeşimizin, öğrencimizin, uzak bir okula gittiği ve bununla ilgili problemin aşılamadığını öğrendim. Sonra Milli Eğitim Müdürümüzle görüştüm hemen ilgilendi. Ardından da evine en yakın olan okula geldi. Servisini hallettiler, aynı zamanda yemek problemini hallettiler. Yine aynı şekilde bir işadamı arkadaşımız İstanbul'dan akülü araç vermeyi taahhüt etti. Aile ise gencimizin şimdilik akülü araç kullanmak istemediğini söyledi ama ben buna rağmen alın dedim. Bu nedenle basın mensuplarımıza da duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

PSİKOLOGLAR DEVREYE GİRECEK

Mehmet'in babası Hüseyin Kandemir ise duygularını ifade etmekte güçlük çekerken, "Oğlum rahatsızlığını duyduğu zaman psikolojisi bozuluyor" demesi üzerine Özdağ şunları söyledi:

"Sosyal hizmetlerle görüşeceğim. Eve gelecek ve çocukla bir psikolog görüşecek. Psikologlarımız, pedagoglarımız, milli eğitim müdürümüz de ilgilenecek inşallah. İkna edecekler onu, motive edecekler. Motive oluncaya kadar bu şekilde değerlendirelim ama o akülü araç olsun ki zaman içerisinde kendisi gidip gelir. Her yeni biraz zor kabul edilir."

"DÜNYALARI VERSELER BU KADAR MUTLU OLMAZDIM"

Oğlunun yeni okula verilmesinin mutluluğunu yaşadığını anlatan baba Hüseyin Kandemir, "Dünyayı verseniz bu kadar mutlu olamazdım. Şimdi çocuğumun burada olması çok güzel. Oradaki Ticaret okulundan çok memnundum ama sınıfı ikinci kattaydı. İkinci kata kadar çıkamıyordu. Çıkarıp indirmek çok zor. Ben gece fırında çalışıyorum. Gece çalışıyorum çocuğumu ikinci kata çıkarıp indirdim ama hocalarımız da gördü gerçekten çok zordu. Bunun için dünyaları verselerdi bu kadar mutlu olamazdım. Benim çocuğum şurada rahat rahat sınıfa geliyor. Koluna girip yürüyor, bahçede normal gidebiliyor. Dünyayı verseniz bu kadar mutlu olmazdım. Şuanda çok mutluyum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmet'in Okul Engeli Aşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement