Mehmetçiğe Anneler Günü Sürprizi - Son Dakika
Güncel

Mehmetçiğe Anneler Günü Sürprizi

Mehmetçiğe Anneler Günü Sürprizi

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, Anneler Günü nedeniyle Mersin'de vatani görevini yapan 6 askeri, anneleriyle buluşturdu.

08.05.2016 11:39

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, Anneler Günü nedeniyle Mersin'de vatani görevini yapan 6 askeri, anneleriyle buluşturdu. Buluşmada duygu dolu anlar yaşandı.

Askerlere Anneler Günü nedeniyle sürpriz yapmak  isteyen Sahip Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, 6 askerin annesini memleketlerinden Mersin'e getirdi. Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan'ın eşlik ettiği anneler, daha sonra askerlerin görev bölgelerine götürüldü. İlk sürpriz Toka Sancak törenine katılan erler Fırat Uğur Uzun ve Mahmut Fidan'a yapıldı. Törenin son kısmında komutanlarının 'Geriye dön' emri ile birlikte arkalarını dönünce anneleri Melek Uzun ve Ünzile Fidan ile karşı karşıya gelen askerler, gözyaşlarına hakim olamadı. Anneler ise gözyaşları içinde aylardır göremedikleri oğullarına sarılıp hasret giderdi.

ARAÇTAN KOMUTANI YERİNE ANNESİ İNDİ

İkinci sürpriz, Saygı Nöbeti sırasında er Emre İbili'ye yapıldı. Karargah önünde nöbet tutan İbili, askeri araçtan inenin komutanı değil, annesi Nurcan İbili olduğunu görünce şoke oldu. Komutanının 'annene sarılabilirsin' komutu ile annesini kucaklayan Emre İbili, annesiyle birlikte duygusal anlar yaşadı. Askerliğini şoför olarak yapan er Latif Çiftçi ise, sürprize en çok şaşıran isim oldu. Aracı ile görevden dönen Çiftçi, otoparka koyduğu araçtan indikten sonra karşısında Gaziantep'ten gelen annesi Necla Çiftçi'yi buldu. Kollarını açarak annesine sarılan Çiftçi, olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Defalarca annesine sarılıp öpen Çiftçi'nin gözleri doldu. Anne Necla Çiftçi mutluluk gözyaşları dökerken, ikili bol bol hasret giderdi.

EŞİ VE ANNESİ SÜPRİZ YAPTI

Bir diğer sürpriz ise, nöbet kulesinde nöbet tutan er Özgür Katuk'a yapıldı. Kulübede nöbet tuttuğu sırada sessizce merdivenleri çıkarak nöbet tutan Özgür'e 'Oğlum' diye seslenen anne Remziye Katuk, oğluna sarıldı. Mardin'de yaşayan annesini nöbet kulübesinde karşısında bulan Katuk şaşkınlıkla birlikte annesine sarılırken, anne oğul büyük mutluluk yaşadı.

Son sürpriz ise sahil güvenlik botunda gözcü olarak görev yapan er Adem Aslan'a yapıldı. Sefer yapan botta gözcü olarak görev aldığı sırada arkasından gelen eşinin sırtına dokunması ile annesi Fatma ve eşi Hasret Aslan'ı gören asker, annesine sarıldı. Oğlunun kendisine sarılması ile birlikte gözyaşlarına boğulan anne Aslan, dakikalarca oğlunu öptü. Eşi Hasret Aslan'a sarılıp elini tutan şanslı asker, eşi ile hasret giderdi.

'BÜYÜK MUTLULUK YAŞADIK'

Sürpriz buluşmayı hazırlayan Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlilerine teşekkür eden Anne Melek Uzun, "Gerçekten bizim için inanılmaz, uygulaması çok zor bir sürprizdi. Çocuklarımızın haberi yoktu. Biz buraya onların sayesinde getirildik. Onlar çocuklarımızın anneleri, babaları, maddi manevi destekçileri. Burada sadece askerlik yapılmıyor, insanlık örneği de sunuluyor. Allah başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

Diğer anne Nurcan İbili ise "Allaha şükürler olsun ki bana böyle bir evlat verdi ve ben bu evladımı askere gönderdim. Şu an çok mutluyum. Sahil Güvenlik Komutanlığımızdan Allah razı olsun. Bizi evladımızla buluşturdu" dedi.

Anne hasretini gideren Er Özgür Katuk da Anneler Günü'nde annesinin yanında olmasını çok istediğini belirterek, "Komutanlarım sağolsun bugün annemi yanıma getirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Er Adem Aslan'ın eşi Hasret Aslan da tarif edemeyeceği kadar büyük bir mutluluk yaşadığını kaydetti. Sürpriz buluşmanın sonunda aileler, askerler ve komutanları ile karargah önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Askerlere Anneler Günü'nü anneleriyle birlikte geçirmeleri için 1 gün izin verildi.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmetçiğe Anneler Günü Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement