Mehterbaşı Altınkuşlar'a Vefa - Son Dakika
Güncel

Mehterbaşı Altınkuşlar'a Vefa

Mehterbaşı Altınkuşlar\'a Vefa

MANİSA Belediyesi, MAKSAD işbirliği ile Mehterbaşına Saygı adlı bir program düzenledi.

05.01.2012 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehter Takımı ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun konser verdiği programda, Mehterbaşı Prof. Dr. Ahmet Ayhan Altınkuşlar'ın yaşam öyküsü anlatıldı ve eserleri seslendirildi.

Manisa Belediyesi, aylık kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Mevlana Araştırma Kültür Sanat Derneği (MAKSAD) işbirliğiyle Mehterbaşına Saygı adlı program düzenledi. Manisa'da ilk mehter takımını kuran şair ve bestekar Prof. Dr. Ahmet Ayhan Altınkuşlar için hazırlanan program öncesi Manisa Belediyesi Mehter Takımı Kültür Merkezi önünde konser verdi. Altınkuşlar, Manisalı vatandaşların büyük keyifle dinlediği konserde talimatları vererek eski günlerine döndü. Konser sonrasında Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Kültür Müdürü Yonca Ekmekçi, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, Mevlana Araştırma Kültür Sanat Derneği üyeleri ile Prof. Dr. Ahmet Ayhan Altınkuşlar'ın sevenleri katıldı.

UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri Listesi'ne Girecek

Programın açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Ünal Şener, Manisa'nın yetiştirdiği en büyük edebiyat ve müzik insanlarından olan Prof. Dr. Ahmet Ayhan Altınkuşlar'ın eserlerini kuşaktan kuşağa aktarmanın önemine değinerek, eserleri UNESCO'nun talebi üzerine kendilerine ilettiklerini söyledi. Kabul edildiği takdirde Altınkuşlar'ın Yaşayan Kültür İnsanları Listesi'ne girebileceğini söyledi. Ardından programın konuşmacılığını üstlenen Prof. Dr. Mehmet Demirci, Ayhan Altınkuşlar'ın yaşam öyküsünü anlattı. Klasik Türk Müziği besteleri ve şiirlerinden bahseden Şener, 74 yaşındaki mehterbaşının Turgutlu'daki esnaflardan oluşan ilk mehteri kurma sürecini anlattı.

Altınkuşlar'ın şiirlerinin okunmasının sonrasında da Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Prof. Dr. Ahmet Ayhan Altınkuşlar'ın seçkin eserlerini seslendirdi. Davetlilerin büyük beğeni ile dinlediği konserin ardından Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Prof. Dr. Ahmet Ayhan Altınkuşlar'a plaket ve çiçek takdim etti. Düzenlenen program dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür eden Ayhan Altınkuşlar "Allah bana güzel bir yaşam armağan etti. Şimdi geçen günlerin hepsi bana arkadaş oldu. Sizlerin bana bu güzel etkinliği hazırlaması onur verici. Hakkınızı helal edin" dedi. Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu da kendilerini ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, kendisine uzun yıllar diledi. Altınkuşlar, etkinlik sonunda sevenlerine kitabını imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mehterbaşı Altınkuşlar'a Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement