Mem ile Zin Oyunu Siirt'te Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika
Güncel

Mem ile Zin Oyunu Siirt'te Büyük Beğeni Topladı

Mem ile Zin Oyunu Siirt\'te Büyük Beğeni Topladı

Van Devlet Tiyatrosu (VDT) tarafından hazırlanan ''Mem- u Zin'' adlı tiyatro oyunu Siirt'te oynandı.

25.11.2012 10:54

Kültür Müdürlüğünde oynanan oyunu Vali Ahmet Aydın, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Taze, İl Jandarma Komutanı Alb. Feridun Yürekli, Vali yardımcıları Gürbüz Saltaş, Mustafa Pala ve tiyatroseverler izledi.

Canlı müzik ve danslarla desteklenen ve büyük beğeni toplayan oyunun içinde, okunan Kürtçe ağıtlarda bir çok izleyicinin duygulandığı görüldü.

Oyun bitiminde oyuncuları kutlayarak, oyunculara çiçek veren Vali Aydın çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada;"Anadolu'nun çok zengin bir kültüre sahip olduğunu belirterek, düşünür ve mutasavvıf Ahmed-i Hani'ye ait Kürtçe bir eserden uyarlanan bir oyunun, Tiyatroda sahne alması çok önemli ve anlamlıdır. Oyunda Trajik iki gencin ölümsüz aşkı bizleri çok duygulandırdı. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Siirt'li vatandaşlarımızı önümüzdeki dönemlerde de kültür ve sanat etkinlikleri ile buluşturmaya devam edeceğiz. "dedi.

Oyunun ardından, daha önceki gösterimlerine ilişkin fotoğraf sergisi tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu.

Oyunda, Edip Kamacı, Demet Boci, Batuhan Yalçın, Zeynep Mataracı, Özge Arslan, Gül Urgan, Doğukan Özman, Abdülselam Çok, Muharrem Dalfidan, Ali Okumuş ve Serkan Yakan rol aldı. Oyun birbirlerini sevmelerine rağmen kavuşamayan iki gencin trajik hikayesini anlatıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mem ile Zin Oyunu Siirt'te Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement