Memleket Sevdalıları"Ndan Erdoğan'a Destek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Memleket Sevdalıları"Ndan Erdoğan'a Destek

06.12.2017 14:19

Pek çok sivil toplum kuruluşu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla "Memleket Sevdalıları Platformu" çatısı altında bir araya geldi.

Pek çok sivil toplum kuruluşu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla "Memleket Sevdalıları Platformu" çatısı altında bir araya geldi.

Platformun sözcülüğünü yapan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, bir otelde düzenledikleri basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminde silahla Türkiye'ye diz çöktüremeyeceklerini anlayan şer odaklarının, aynı amaç için ekonomik argümanları kullanmaya başladığını belirtti.

Türkiye'de son haftalarda görülen döviz kurlarındaki suni dalgalanmaların ve ABD'deki Hakan Atilla davasının aynı odakların yeni oyunu olduğunu ifade eden Sözen, bu oyunların arkasında "Erdoğan'sız Türkiye özlemi"nin yattığını söyledi. Sözen, "Amaç Erdoğan'ı rüşvetçi, kaçakçı, DEAŞ'a silah yardımı yapan biriymiş gibi gösterip yargılamaktır." diye konuştu.

Sözen, Türkiye'ye karşı içte ve dışta yapılan hain ve alçakça saldırılara "Dur" demek için 100'ü aşkın sivil toplum örgütünün platform çatısı altında buluştuğunu aktardı.

Sözen, 15 Temmuz'da tankların önüne yatarak canlarını siper eden halkın asla şer odaklarına boyun eğmeyeceğini vurgulayarak "Asla sizlere diz çökmeyeceğiz. Asla liderimizi, Cumhurbaşkanımızı sizlere yedirtmeyeceğiz. Aklınızdaki, fikrinizdeki, hayalinizdeki o eski Türkiye'yi unutun." dedi.

ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepki

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını da eleştiren Sözen, Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

"Kudüs, bizim ilk kıblemiz ve sürekli cihadımızdır. Kudüs dindir, Kudüs imandır, Kudüs davadır. Mazlum olan Mescid-i Aksa birgün saadete erecektir. Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in statüsünün korunması hayati öneme haizdir. Osmanlı torunları ve Müslüman ülkeleri olarak asla buna sessiz kalmamalı, İsrail'in bu küstahlığı yapmasına izin vermemeliyiz. Bu mesele hepimizin meselesi, bu mesele bütün siyasi partilerin, bütün STK'ların, 85 milyon herkesin meselesidir ve öyle olmalıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memleket Sevdalıları'Ndan Erdoğan'a Destek - Son Dakika


Advertisement