Memur-Sen'den Güney Amerika Ülkelerinde Sendikal Temaslar - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen'den Güney Amerika Ülkelerinde Sendikal Temaslar

Memur-Sen\'den Güney Amerika Ülkelerinde Sendikal Temaslar

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, beraberindeki dış ilişkiler heyetiyle birlikte Güney Amerika ülkelerinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla temaslarda bulundu.

27.03.2018 11:37

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, beraberindeki dış ilişkiler heyetiyle birlikte Güney Amerika ülkelerinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla temaslarda bulundu.

Memur-Sen Konfederasyonu yurt dışındaki faaliyetleri kapsamında son olarak Güney Amerika, Arjantin, Uruguay ve Brezilya'da sendikal temaslarda bulundu. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, gidilen ülkelerdeki sivil toplum kuruluşlarını 3-5 Mayıs'ta uluslararası temsilcilerin katılımıyla yapılacak olan, "İnsan, Emek ve Küresel Rekabet Uluslararası Kongresi"ne davet etti.

Heyet, temaslar çerçevesinde ilk olarak Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e giderek 500 bin üyesi olan Arjantin Bağımsız İsçiler Konfederasyonu (CTA-A) tarafından Mar del Plata'da düzenlenen "İstihdamın Geleceği ve Sendikaların Aşması Gereken Zorluklar" konulu seminere katıldı. Seminerde konuşan Esen, "Sendikacılığın da bir evrensel bir dili var. Emek ortak bir dil, dünyanın her tarafında geçerli bir ortak konuşma şekli. Bizi bir araya getiren şey aslında aynı mücadeleyi veriyor olmamızdır" dedi.

"Sendikalar olarak uluslararası dayanışmayı artıran yeni işbirlikleri yapmamız zaruridir" diyen Esen, "Bu işbirliklerini yaparken bizim temel bir takım ilkelerimiz olduğunu buradan ifade etmek isterim. Sendikal dayanışmaya, ülkeler arasındaki güçlü olanın zayıf olana baskısı yerine, karşılıklı dayanışma ve işbirliği çerçevesinde eşit bir ilişki olarak bakıyoruz. Memur-Sen olarak sendikal ilişkilerde önde olmak yerine yan yana yürümek ve tecrübelerimizi paylaşmak ana ilkemizdir" diye konuştu.

Daha sonra ise "Birleşmeye Doğru" başlığı altında gerçekleşen CTA-A'nın kongresine katılan Esen Kongre Başkanlığa tekrar seçilen Pablo Micheli'ye hediye takdim etti.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ve beraberindeki heyet daha sonra, 300 bin üyesi bulunan Uruguay Çalışanlar Sendikaları Konfederasyonu (PIT-CNT) Konfederasyonunun Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Burada, PIT-CNT'nin Dış İlişkiler Sekreteri ve aynı zamanda Güney Amerika Sendika Konfederasyonları Koordinatörlüğü (CCSCS) Genel Sekreteri olan Fernando Gambera ile biraraya gelinerek fikir alışverişinde bulunuldu. Heyet burada Memur-Sen hakkında Gambera'ya bilgi vererek, emek ve sendikal mücadelesinin de ana hatlarını anlattı.

Brezilya'da temaslar

Memur-Sen heyeti Güney Amerika ziyareti kapsamında Brezilya'da ziyaretlerini sürdürdü. 2 milyon üyesi olan Brezilya Çalışanlar Genel Konfederasyonu (UGT) Genel Merkezi'ni ziyaret eden Memur-Sen heyeti burada görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmelerde Memur-Sen-UGT arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi konusunda ve "2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" hakkında UGT'nin öncülüğünden bahsedildi.

Memur-Sen heyeti, gidilen ülkelerdeki sendika temsilcilerini, 3-5 Mayıs'ta uluslararası temsilcilerin katılımıyla yapılacak olan, "İnsan, Emek ve Küresel Rekabet Uluslararası Kongresi"ne de davet etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-Sen'den Güney Amerika Ülkelerinde Sendikal Temaslar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement