Memur Sen'den Toplu Sözleşme Yasa Tasarısına Tepki - Son Dakika
Güncel

Memur Sen'den Toplu Sözleşme Yasa Tasarısına Tepki

Memur Sen\'den Toplu Sözleşme Yasa Tasarısına Tepki

Tokat'ta Memur Sen üyesi bir grup TBMM'ne sevk edilen toplu sözleşme yasa tasarısını kabul etmediklerini belirterek tepki gösterdi.

27.01.2012 15:59

Tokat'ta Memur Sen üyesi bir grup TBMM'ne sevk edilen toplu sözleşme yasa tasarısını kabul etmediklerini belirterek tepki gösterdi.

Cuma namazı sonra Cumhuriyet meydanında bir araya gelen Memur Sen üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, 'Anayasaya verilen hak tasarı ile elimizden alındı' pankartı taşırken sık sık 'Sadaka değil, insanca ücret' sloganı attı. Grup adına açıklamalarda bulunan Memur Sen İl Temsilcisi Cemil Çağlar, 12 Eylül 2010'da yapılan referandumla kabul edilen ve kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı veren Anayasa değişikliğini fiilen hayata geçirecek kanun tasarısı, 16 ay gecikmeli olarak TBMM'ye sevk edildi. Memur-Sen olarak, söz konusu tasarıyı bu şekliyle kabul etmemiz mümkün değildir. Tasarı, 12 Eylül 2010'da yakalanan ve sürdürülmesi gereken demokratikleşme heyecanıyla uyumlu değildir. Tasarı masaya değil, sahaya davet tasarısıdır dedi. Açıklamasında iktidarı da eleştiren Çağlar, Referandumda yüzde 58 'evet' çıkmasının hazzını yaşayan, ancak anayasanın 53 ve 128'inci maddelerindeki değişikliği hazmedemeyen bakanların varlığını üzüntüyle görmekteyiz. Ne yazık ki, 'Biz bu kadar oy aldık, nasıl olur da, memur maaşlarını toplu sözleşme masası belirler, nasıl olur da uzlaşılamazsa Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun kararı bağlayıcı olur' diyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Buradan TBMM'ye çağrımız, bürokrasinin 'hayır'ının yerine milletin 'evet'ine kulak vermesidir. Vesayet mağduru olan ve sürekli vesayetten şikayet eden AK Parti de, bürokrasi vesayeti yerine, milletin sesini dinlemelidir diye konuştu. Grup açıklamanın aradından valilik binası önündeki alana geçerek halay çekip slogan attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Memur Sen'den Toplu Sözleşme Yasa Tasarısına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement