Menderes Havzasının En Büyük Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Menderes Havzasının En Büyük Kültür Merkezi Açıldı

Menderes Havzasının En Büyük Kültür Merkezi Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle 16 milyon liraya maledilen Menderes Havzası'nın en büyük Kültür Merkezi törenle açıldı.

25.01.2014 17:33  Güncelleme: 17:42

Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle belediye tarafından 16 milyon liraya maledilen Menderes Havzası'nın en büyük Kültür Merkezi törenle açıldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İlçe belediye başkanları, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, CHP Adayı Ufuk Yörük ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Torbalı'ya, sosyal ve kültürel anlamda Menderes Havzası'nın en büyük kültür merkezini inşa ettiklerini söyleyen Başkan İsmail Uygur, şöyle konuştu: "Torbalı Belediyesinin bölgemizde kültürel olarak bıraktığı miraslar birçok ilçede yok. Tarihimize, kültürümüze, sosyal hayatımıza, gençlerimize sahip çıkmak için gerçekleştirdiğimiz onca çabaya bir yenisini daha ekleyerek ilçemize bu dev Kültür Merkezi'ni kazandırdık. Şimdiden ilçemize ve ilçe halkımıza hayırlı olmasını diliyorum."

İLÇE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ OLACAK

Yıkılan eski Çamlık Gazinosu'nun bulunduğu 1700 metrekarelik alana, 2008 yılında Kültür Merkezi yapılması için inşaat çalışmaları başlamıştı. İlçedeki sanat aktiviteleri açısından önemli bir eksikliği giderecek olan Kültür Merkezi'nin tamamlanması, böyle bir mekana hasret ilçe halkını sevindirdi. Merkez 16 milyon TL'ye maloldu. Bin 700 metrekare alana oturan bir inşaatın çelik çatısı bile 4 mühendise yaptırıldı. Tek parçadan oluşan çelik çatının başka bir örneği yok. Kültür Merkezi'nde dev konferans salonu, sergi salonu, sinema salonu, dev akvaryumun yanı sıra kafeterya bulunacak. Ayrıca, sanat ve kültür atölyelerinde gençler sanatsal faaliyetlerini geliştirebilme imkanı bulacak.

"LAFLA İZMİRLİ OLUNMAZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Sayın aday 'İzmir'e benzeyeceğiz' diyor. Niye şimdiye kadar İzmir'e benzemediniz? Lafla İzmirli olunmaz. Bir kente belediye başkanı olacaksan, o kenti bileceksin" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Torbalı Belediyesi'nin ortak projesi olan Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi törenle açıldı. Tören, halk oyunları gösterileriyle başladı. 'İzmir Aziz'dir Aziz kalacak' sloganları eşliğinde kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Bakanı Aziz Kocaoğlu, aday adaylarıyla uğraşmayı, onlara laf yetiştirmeyi sevmediğini, bunun mizacına uygun olmadığını söyledi. Kimin İzmir'e ne hizmet yaptığını kentin 21 ilçesinde yaşayanların çok iyi bildiğini ifade eden Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, 'tramvaya karşıyım' demiş. Tramvay yeşil zeminde kimseyi incitmeden, tek sürücüyle en az 300-400 yolcu taşıyacak çevreci bir ulaşım aracıdır. Hem tasarruf sağlayacak, hem de insanlarımızı kazadan beladan koruyacak. Niye karşı çıkıyorsun? Biz metrobüs yapmıyoruz yani körüklü otobüsleri bölünmüş yollarda gezdirmiyoruz. Biz yolu bölmeden raylı sistemle ve elektik enerjisiyle çağın sistemini yapıyoruz. 26 Şubat'ta hem Konak hem Karşıyaka hatları için tramvay ihalemiz var. Metroya gelince… Narlıdere metro projemizi üç sene önce verdik. İhaleye çıkmaya o zamandan beri hazır. Otogar projesi de hazır. Üç yılda tramvay projesi yapılır. Hele hele iş bitirdiğini söyleyenler daha çabuk yapar. Konak Tüneli, ihalesiz ve zemin etüdü olmadan başlandı. Fi tarihinden kalma Kordon çevre yolunun 20 küsür yıl önceki ihalesinden yapılmaya çalışıldı. Şimdi 'metro yapacaktım da, proje yoktu da' diye konuşuyorlar."

"KOSKOCA BİR YALAN"

Urla'nın ve İzmir'in planlarının olmadığı iddialarına yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu vatandaşımızın bilmesi için söylüyorum. Urla'nın planları yokmuş, İzmir'in planları yokmuş ve İzmir mevzi imar planlarıyla yönetiliyormuş. Bu koskoca bir yalandır. Bu yalanın kılıfı yoktur. Burayı 1/25 binlik planı olmayan Türkiye'nin en büyük kentiyle karıştırmayın. 10 yıldır, bir tane ama bir tane mevzi imar planı yapmadık. Ayrıca, 25 bin metrekare inşaat alanı olup 10 lira değeri olan bir yeri yandaşımıza sattırıp, sonra aldırıp, sonra 25 bin metrekarelik inşaatı 200 bin metrekareye çıkartmadık. Bunları ben takip etmiyorum, son dönemde meşhur olan telefon takip konuşmalarından çıkıyor."

"BAŞKAN OLACAKSAN BU KENTİ BİLECEKSİN"

Yıldırım'ın Urla sahilinin kamplarla kapatıldığına ilişkin sözlerine de açıklık getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla'da 1987 yılından beri evi olduğunu, orayı iyi bildiğini söyledi. Başkan, "Bir kente belediye başkanı olacaksan, bu kenti bileceksin. Urla'da sahili kapatan üç tesis vardır. Biri tatil köyü, biri polis dinlenme tesisleri diğeri de sayın adayın bir zaman Bakanlığı'nı yaptığı TCDD dinlenme tesisidir. Başka da yolu kapatan bir tesis yoktur" diye konuştu.

Kocaoğlu, "Yeni Foça'da arıtma yok" eleştirilerine de şöyle yanıt verdi: "Evet, yok. Bir tek orası kaldı, evet. SİT vardı, yer belirlendi. Hepsi tamam ama iki senedir yine sayın adaya bağlı Karayolları'nın yolun kenarından geçiş izni vermesini bekliyoruz. İki senedir kendisine defalardır söyledim. İsale hattının geçişi için karayollarının izin vermesi gerekiyor, en az 5-6 kere rica ettim. Demek ki 'Yeni Foça'da ihale yok' demek için bu izni vermemişler. Nerelerden nerelere işler üretiyorlar."

Çok tehlikeli bir süreç yaşandığına işaret eden Başkan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İzmirlileri ilgilendiren iki problem var. İl Özel İdaresi'nin malı konusu var. Malların dağıtımıyla ilgili komisyon kurulacak. Ben üyeyim, daha komisyon kurulmadı. Dün, bir belediye başkanımıza elden karar dolaştırılarak sanki alt komisyon kurulmuş gibi ilçe düzeyinde, İl Özel İdaresi'nin mallarını 'ham yapmaya' çalışıyorlar. İl Özel İdaresi, belediyeler gibi değildir. İl özel idaresinin bir ilde sadece bir tüzel kişiliği vardır. Bütün mal varlığı o tüzel kişiliğe aittir. Torbalı Belediyesi'nin hükmü, şahsiyeti, malı mülkü vardır. Torbalı İl Özel İdare Müdürlüğü, İzmir Özel İdare kişiliğinin üyesidir, malı da yoktur. Benim önüme senin belediye başkanın imzalamış diye evrak getiriyorlar. Bu kadar hinliği, iş bitiriciliği ne zaman öğrendiniz! İl Özel İdaresi'nin malları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin olacaktır, hakkıdır. Bu mallar, İzmirlinin malıdır. Sayın aday, 'bunu Aziz Kocaoğlu evinden mi getirdi' demiş. Ben 10 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanıyım. İzmir'in yerel servetini, size karşı korumaya çalışıyorum. Siz şunun cevabını vereceksiniz. Karayolları arazisini sattınız, mahkeme durdurdu. Şimdi satacak mısınız? ve İzmir limanını AVM yapacak mısınız, yapmayacak mısınız? Nereleri gece yarısı planlıyorsun? Bu ülkede adama göre plan yapılıyorsa, bunun adresi Ankara'daki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'dır, oraya soracaksın. Hangi planı nasıl geçirdiğini orada soracaksın."

"LAFLA İZMİRLİ OLUNMAZ"

Rakip adayın 'Biz İzmir'e benzeyeceğiz' dediğini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Bu ne demektir ya? İzmirliyiz yaparız dedik, 'şövenistlik yapıyor, kendisi de Tokatlı' demiş. İzmirli olmak için İzmir'de doğmak gerekmiyor. İzmirli efeler gibi dimdik durmak gerekiyor. Lafla İzmirli olunmaz. İzmir'e benzeyecekmiş! Niye şimdiye kadar benzemedin, İzmirliyi dinlemedin? İzmir'in lehine, İzmir'in çok haklı olan doğru taleplerini takip etmedin? İzmirli'ye benzemek, şimdi aday olunca mı aklına geldi? Halk, İzmirli, bizim için onlara, 'bizi kurtar' diyormuş. Bu koskoca bir komedi. Ben dağ taş geziyorum. Bana yaşlı ağabeylerimiz, sakallı hacılarımız, 'Aziz oğlum, etme, gece gündüz çalış, bunlara bizi bırakma, teslim etme' diyor."

"YAN GELİP YATMADIK"

Torbalı'nın kendisi için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "26 Kasım 2011'de ikinci operasyonda burada bir temel atma töreninde bir konuşma yapmıştım. Adalete hepimizin ihtiyacımız olacak lafını ilk kez burada demiştim. Aç susuz kalabilirsiniz ama adaletsiz yaşayamazsınız demiştim. Ben Torbalı'yı, İzmir'i seviyorum. İnsanlarımız için çalışıp üretiyoruz. Bize de operasyon yapıldı. Şimdi, 'oyu al yan gel yat' diyor. Biz oyu aldık, onurumuzla taşıdık, çalıştık ürettik. Zorunlu olarak arkadaşlarımızı cezaevlerinde yatırdınız. Biz yan gelip yatmadık, çalmadık, çırpmadık, Bizim pırıl pırıl geçmişimiz var. Biz insan odaklı çalışıyoruz. Ulu önderimizin bize emanet ettiği değerleri korumak için çalışıyoruz. Zenginleşmek için bu işi yapmıyoruz. Yolsuzlukları konuşmayalım, bunlar çok berbat şeyler. Bunları söylemek bile bizi üzüyor. Biz geleceği konuşalım."

TORBALI'YA 10 YILDA 205 MİLYON TL

Torbalı'ya 10 yılda Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptıkları hizmetleri özetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Torbalı'ya TCDD ile ortak olarak İZBAN'ı getiriyoruz. Sahip çıkmıyoruz. Eğer bir gün anlatmak zorunda kalırsam, bu İZBAN hikayesini de anlatırım. İstasyonlarımızı yapıyoruz, haberleşme için fiber optik kablolar döşüyoruz. Karayolu ve yaya üst geçitlerini yapıyoruz. Sadece Cumaovası-Torbalı İZBAN hattı için 61 milyon lira para harcıyoruz. 10 yılda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Torbalı'ya 205 milyon lira yatırım yaptık. Bu iş bilmekle, tasarrufla, özveriyle, İzmirli'nin parasını doğru kullanmakla, inançla olur." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Menderes Havzasının En Büyük Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement