Meraklı Zihinler 4. Kez Beyoğlu'nda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Meraklı Zihinler 4. Kez Beyoğlu'nda Buluştu

Meraklı Zihinler 4. Kez Beyoğlu\'nda Buluştu

Beyoğlu'nda özellikle çocuklarda ve gençlerde bilime karşı merak uyandırmak amacıyla düzenlenen 4. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği başladı. Yerli üretim robotların sahne gösterileriyle renk kattığı Bilim Şenliği'nin açılışında konuşan Başkan Demircan, "Bilim Şenliği çocuklara hedef veriyor, heyecanlandırıyor, heveslendiriyor ve yönlendiriyor." dedi.

06.11.2018 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Festivalleri kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Meraklı Zihinler Bilim Şenliği" başladı. Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından TÜBİTAK'ın desteğiyle gerçekleştirilen Bilim Şenliği'nin açılışı Taksim Meydanı'nda gerçekleştirildi. İstanbul'da yapılan ilk büyük çaplı bilim şenliği olma özelliğini taşıyan etkinlin açılışına; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı'nın yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Bir birinden eğlenceli sahne gösterileri ve bilimsel atölye çalışmalarıyla renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, yerli üretim robotlar yaptığı sahne gösterileriyle tam not aldı.

Meraklı Zihinler 4. Kez Beyoğlu'nda Buluştu

"MERAK EDECEĞİZ, SORULAR SORACAĞIZ, İCAT ÇIKARACAĞIZ"

Şenliğin açılışında yaptığı konuşmasında gençlere bilimin önemini anlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Çocukların gelecek çağa uygun olarak yetiştirilmesi gerekiyor. Bu amaçla düzenlediğimiz Bilim Şenliği çocuklara hedef veriyor, heyecanlandırıyor, heveslendiriyor ve yönlendiriyor. Yoksa alışageldiğimiz sadece bildiklerimizi tekrar eden bir eğitimle gelecek vizyonu oluşturmak mümkün değil. Yavrularımıza mutlaka standardın dışında yeni heveslere heyecanlara onları yönlendirecek bu tip organizasyonlar kaçınılmaz. Bilim, her yerde bizimle konuşuyor, keşfedilmeyi bekliyor. İşte 2 gün sürecek Beyoğlu Bilim Şenliği'nde bilimin her yerde olduğuna dikkat çekeceğiz. Merak edeceğiz, sorular soracağız, kurcalayacağız, icat çıkaracağız, keşfedeceğiz. Bu arada gençlerimize güzel bir haberim var. Akademi Beyoğlu'nu kurduk. İçinde bilim var, teknoloji var. Robotlar var. Yapay zeka var. Yazılım ve kodlama var. Tüm gençlerimizin buradan istifade etmesini istiyorum." dedi.

Meraklı Zihinler 4. Kez Beyoğlu'nda Buluştu

"ÖĞRENCİLERİN KÜÇÜK YAŞTA BİLİMLE TANIŞMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli de, günümüz çağında bilgiyi üretme, üretilen bilgiye ulaşma ve bu bilgiyi kullanmanın önemli olduğunu belirterek, "Bazen bir bakıyorsunuz dünyada insanlar bir yazılımla 3-4 tane genç bir araya geliyor, sadece bilgisayar alt yapısında o teknik bilgiyi uygulamaya dönüştürerek geliştirdikleri bir yazılımla dünyada milyarlarca dolarlık ciroya ulaşıyor. Belki o bilgiye biz sonra ulaştığımızda sadece üretilen teknolojinin, bilginin kullanıcı olarak alıyoruz. O nedenden dolayı üretilen bilginin uygulamaya dönüştürülmesi, teoriden pratiğe aktarılması noktasında bizlerin daha küçük yaşlarda öğrencilerimizi bu yola kanalize etmenin çok önemli. Son dönemde imkanı olan okullarımızda kodlama eğitimi verilmesi, iş eğitimi gibi benzeri etkinliklerinin bu noktada önemli olduğunu kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

Meraklı Zihinler 4. Kez Beyoğlu'nda Buluştu

"ÇOCUKLARLA İLGİLENİLİRSE BİLİM İNSANINA DÖNÜŞME ŞANSI HER ZAMAN OLACAKTIR"

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman ise Türkiye'nin bilim konusunda toplumun her kesimiyle atılım içerisinde olduğunu ifade ederek, "Okullarımızda sınıflarımızda ki bizim gözümüzde yaramaz gözüken çocuklarımız çok geçmeden ilgilenilir ilgi ve imkan sağlanırsa bunların bilim insanına,bir sanat insanına, bir kültür insanına dönüşme şansı her zaman olacaktır." diye konuştu.

Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı da etkinliği öğrencilerin erken yaşlarda bilim, teknoloji ve fen bilimleriyle buluşmasına katkı sağlamak için gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Meraklı Zihinler 4. Kez Beyoğlu'nda Buluştu

"30 OKULDAN BİNLERCE ÖĞRENCİ KATILACAK"

İki gün sürecek şenliğe 30 okuldan binlerce öğrenci katılacak. Saat 10.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde; aynaların sonsuz dünyasından DNA izolasyonuna, mikroskop incelemelerinden organ diseksiyonuna, robot tasarımından uzay küresine birbirinden eğlenceli atölye çalışmaları ve bilimsel deneyler yapılacak. Atölye çalışmaları ve bilimsel deneylerin yanı sıra sergi, gösteri, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler vb. gibi etkinliklerin de yer alacağı Beyoğlu Bilim Şenliği'yle; bilim kültürünü geniş kitlelere yaymak, toplumda bilime olan ilgiyi artırmak, özellikle çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında çalışma yapmaya özendirmek hedefleniyor.

Son Dakika Güncel Meraklı Zihinler 4. Kez Beyoğlu'nda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement