Merkel, Hollanda'ya Tam Destek Çıktı - Son Dakika
Güncel

Merkel, Hollanda'ya Tam Destek Çıktı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan gerilime dair açıklamalarda bulunarak, Hollanda'ya tam destek verdi. Merkel, Hollanda'nın Nazilerden çok çektiğini de söyledi.

13.03.2017 19:14  Güncelleme: 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Münih'te konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan gerilime dair açıklamalarda bulunarak, tartışmada Hollanda'dan yana tavır ortaya koydu. Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hollanda'ya yönelik söylediği "Nazi kalıntıları" açıklamalarını kabul etmediğini açıklayan Hollanda ile dayanışma içerisinde olduğunu ve destek verdiğini belirtti.

"BU KIYASLAMA NAZİ ZULMÜNÜ HAFİFLETİYOR"

Nazi kıyaslamalarının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Merkel, bu yöndeki açıklamaların Nazilerin neden olduğu acı ve zulmü hafifletmeye yaradığını tekrarladı. Geçtiğimiz günlerde Federal Parlamento'da yaptığı hükümet açıklamasında, Türkiye'nin Almanya'ya dönük Nazi kıyaslamalarını reddettiğini ifade eden Merkel, "Bu ret, bize komşu ülkeler için de tamamen geçerlidir, Hollanda gibi" dedi.

"HOLLANDA NAZİZME UĞRADI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismini vermeden, Nazi kıyaslamalarını eleştiren Merkel, "Bu özellikle Nasyonal Sosyalizmin zulmüne uğramış Hollanda açısından kabul edilemez. Bu nedenle Hollandalılarla dayanışma içerisindeyim ve tam destek veriyorum" diye konuştu. - Dortmund

Merkel, Hollanda\'ya Tam Destek Çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Merkel, Hollanda'ya Tam Destek Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement