Mersin'de Emekçiler, İç Güvenlik Paketi İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Emekçiler, İç Güvenlik Paketi İçin Yürüdü

Mersin\'de Emekçiler, İç Güvenlik Paketi İçin Yürüdü

Mersin'de emekçiler, İç Güvenlik Paketi için yürüdü MERSİN'de emekçiler, TBMM gündeminde tartışmalara neden olan İç Güvenlik Paketi'nin protesto etti.

21.02.2015 19:53

Mersin'de emekçiler, İç Güvenlik Paketi için yürüdü

MERSİN'de emekçiler, TBMM gündeminde tartışmalara neden olan İç Güvenlik Paketi'nin protesto etti.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, İstiklal Caddesi üzerindeki Özgür Çocuk Parkı'nda toplandı. Burada 'İç Güvenlik Yasası derhal geri çekilsin' pankartı açan yaklaşık 500 kişilik grup, 'Faşist yasa feri çekilsin', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Baskılar bizi yıldıramaz', sloganlar atarak yürüdü. Zeyinlibahçe Caddesi'nde AK Parti Akdeniz İlçe Başkanlığı'na gitmek istedi. Parti binasına yaklaşık 100 metre kala polis barikat kurarak platform üyelerinin geçmesine izin verdi. Bunun üzerine platform üyeleri polis müdürleri ile görüştü. Daha sonra polis biraz daha geriye çekilmesi üzerine Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Yılmaz Bozkurt, bir konuşma yaptı. Bozkurt konuşmasında, İç Güvenlik Yasası tasarısının kamuoyunun yoğun tepkisine rağmen TBMM genel kurulunda görüşmeye başlandığını söyledi. Bozkurt, "Bu ülke bizim, bütün halkla birlikte çok ciddi bir biçimde mücadele yürütmemiz gerekiyor. Bu yasa çıktığında bu gün yaptığımız yürüyüşü çok rahat bir şekilde yapamayacağız. Bu ülkede hırsızlardan katillerden, yolsuzluk yapanlardan, taciz edenlerden hesap sorulmasın diye yasalar çıkartılıyor, sokağın sesi kısılıyor" dedi

Bu arada konuşma öncesi grubun protestosu sırasında bir binanın en üst katındaki pencereden 2 kişi bozkurt işareti ve bozkurt simgesi olan siyah bir bayrak sallayarak eylemcilere tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Emekçiler, İç Güvenlik Paketi İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement