Mersin'de Sağlık Çalışanları Şiddeti Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Sağlık Çalışanları Şiddeti Protesto Etti

Mersin\'de Sağlık Çalışanları Şiddeti Protesto Etti

Mersin'de sağlık çalışanları, Gaziantep'te öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölümünün 1. yıl dönümünde iş bıraktı.

17.04.2013 14:40  Güncelleme: 14:59

Doktorlar ve hastane çalışanları sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek için Mersin Devlet Hastanesi'nin bahçesinde bir araya geldi. Türk Tabipler Birliği, Türk Biyokimya Derneği, Sağlık Emekçileri Sendikası, Dev Sağlık İş, Hasta ve Hasta Yakınları Derneği, Türk Hemşireler Derneği, Türk Ebeler Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği, Türk Psikologlar Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Sözü Sendikası ve Sağlık Hizmetleri Sınıfı Çalışanları Derneği üyelerinden oluşan yaklaşık 250 kişi, sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

'Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şiddet sona Ersin', 'Sağlık haktır satılamaz', 'Herkese sağlık, güvenli gelecek', 'Sağlıkta şiddet sona ersin', 'Susma haykır, sağlık hakkın', 'Hastane halkındır, satılmaz', 'Sağlıkta yıkımı durduracağız' ve 'Direne Direne kazanacağız' şeklinde sloganlar atan grup ile polis arasında gergin anlar yaşandı. Polisler, Kuvayi Milliye Caddesi'nde ilerleyen grubun trafiği aksattığı gerekçesiyle kaldırımdan yürümesini istedi. Bunun üzerine grup ile polis arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine eylemciler, yolda oturma eylemi yaptı.

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı, polis müdürleri ile bir süre konuştu. Polislerin grubu toplu halde yürütmeyeceğini söylemesi üzerine sağlıkçılar gruplara bölünerek Atatürk Caddesi'ne geçti. Buraya gelindiğinde Dr. Galip Kırıcı, bir konuşma yaparak sağlıkta yaşanan sorunlara değindi. Konuşmanın ardından eylem olaysız sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Sağlık Çalışanları Şiddeti Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement