Mersin'de Türk Sanat Müziği Ziyafeti - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Türk Sanat Müziği Ziyafeti

Mersin\'de Türk Sanat Müziği Ziyafeti

Mersin'de Türk Sanat Müziği ziyafetiMERSİN Türk Sanat Müziği Derneği, geleneksel Bahar Konseri ile davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

03.05.2016 14:35

Mersin'de Türk Sanat Müziği ziyafeti

MERSİN Türk Sanat Müziği Derneği, geleneksel Bahar Konseri ile davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde konser veren koroyu şef Celil Mataracı yönetti. 45 kişilik ekip, 3 aylık bir çalışmanın ardından sahne aldı. Koro ve solo olarak söylenen seçkin eserler, davetlilere müzik ziyafeti verdi. 2 bölüm olarak sahnelenen konserin ilk kısmında 11 eser seslendirildi. Kürdilihicazkar, nihavend, hicaz ve hüzzam makamında seslendirilen şarkılara zaman zaman da salonu taka basan dolduran müziksever davetliler de eşlik etti. 15 dakikalık aradan sonra solo okunan parçalarla devam edilen konserde, 13 eser solist sanatçılar tarafından icra edildi. Yaklaşık 2,5 saat süren konserde konuşan Dernek Başkanı Sabiha Peker şunları söyledi:

"Derneğimiz 1977 yılında kurulmuş ve o günden bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Kuruluş amaçlarımız doğrultusunda, Türk Sanat Müziğini yaşatmak ve yaymak, aslına ve özüne uygun olarak icra edilmesini sağlamak, kurslarla çeşitli yaş gruplarını eğitmek, musiki sevgisi ve kültürünü arttırmak için konserler vermekteyiz. Değerli hocalarımızla yoluna devam eden üyelerimizi sevgiyle selamlıyorum. Koristlerimiz, koro çalışmalarını aksatmadan devam ediyorlar."

Konser sonunda, derneğe katkı sunanlara Mersin eski Valisi Akif Tığ tarafından plaketleri verildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: MERSİN (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Türk Sanat Müziği Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement