Mersin'e 19 Milyar Sedir Tohumu, 5 Milyon Fidan - Son Dakika
Güncel

Mersin'e 19 Milyar Sedir Tohumu, 5 Milyon Fidan

Mersin\'e 19 Milyar Sedir Tohumu, 5 Milyon Fidan

Mersin Orman Bölge Müdürü, 5 yıldır devam eden ağaçlandırma kampanyası kapsamında il genelinde 19 milyar sedir tohumu ekildiğini söyledi.

10.01.2013 16:15  Güncelleme: 16:18

Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, 5 yıldır devam eden ağaçlandırma kampanyası kapsamında il genelinde 19 milyar sedir tohumu ekildiğini, 53 milyon da fidan dikildiğini söyledi.

Erdemli'ye bağlı Toros Köyü Arpaalanı mevkisinde 2 bin rakımda, eksi 5 derecede kar üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Silvi Kültür Daire Başkanı Ali Şimşek ve işletme müdürleri ile birlikte sedir tohumu ekimi gerçekleştirildi. Çalışmalara katılan Bölge Müdürü Abdurrahman Acer şunları söyledi:

"Toros köyünde katırla çuvallar içinde taşınan tohumlar, dondurucu soğuğa rağmen karla kaplı toprakla buluşturuldu. 5 yıllık milli ağaçlandırma seferberliğinde Mersin ve dolayısıyla Erdemli İşletme Müdürlüğümüz ağaçlandırmada adeta zirve yaptı. İl genelinde 53 milyon fidan dikildi, 19 milyar tohum ekildi. Ağaçlandırma seferberliğinde Mersin her zaman Türkiye birincisi oldu. Mersin'i birinciliğe ulaştırmada en büyük desteği tohumları ve fidanları soğuk sıcak, kar yağmur demeden toprakla buluşturan köylülerimizden aldık. Onlara teşekkür ediyorum."

TOHUMLAR İÇİN KATIR TİMİ

Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman da, bölgede geçen yıl bin 800 hektar sahada ağaçlandırma, rehabilitasyon ve iyileştirme çalışması yaptıklarını dile getirerek, "Bu kapsamda 120 ton karpelli sedir tohumu ekimi yapılırken, 1 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Tohumları karlı alanlarla buluşturmak için katır timi kurduk ve katırlarla sedir tohumlarını taşıdık" diye konuştu.

İşçiler de, zor şartlara rağmen sedir topumu ekimi yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. - Mersin/ Erdemli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'e 19 Milyar Sedir Tohumu, 5 Milyon Fidan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement