Mersin - Mtso'nun Kuruluşunun 130'ncu Yılı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Mersin - Mtso'nun Kuruluşunun 130'ncu Yılı Kutlandı

Mersin - Mtso\'nun Kuruluşunun 130\'ncu Yılı Kutlandı

Mtso'nun kuruluşunun 130'ncu yılı kutlandı Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) kuruluşunun 130'ncü yıl dönümü nedeni ile düzenlendiği baloda kentin tüm iş adamlarını bir araya getirken, sahne alan ünlü sanatşı Şevval Sam katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

19.12.2015 13:00

Mtso'nun kuruluşunun 130'ncu yılı kutlandı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) kuruluşunun 130'ncü yıl dönümü nedeni ile düzenlendiği baloda kentin tüm iş adamlarını bir araya getirken, sahne alan ünlü sanatşı Şevval Sam katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Divan Otel'de düzenlenen baloya Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Yüksel Özdemir, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.H.Çetin Bedestenci, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Hüseyin Çamak, Serdar Kuyucuoğlu, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, meclis üyeleri ile çalışanlar katıldı.

Baloda ilk olarak, 'Köklü Bir Geçmiş, Güçlü Bir Gelecek' adlı belgeselin ardından konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 1886'da dikilen küçük fidan, bugün devasa bir çınar haline geldiğini belirterek, "Bu anlamda Mersin, genç bir kent olmasına rağmen, Türkiye'nin en eski ticaret odalarından birine sahiptir. 130 yılın deneyimi, kültürü, geleneği ve terbiyesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu 130 yıl, bir kurumun kesintisiz devam eden varlığı, kent ekonomisine kesintisiz hizmet vermesi ve kentine, ülkesine katkı verme çabasıdır" dedi.

MTSO'nun siyaset üstü davranabildiğini, ayrımcılık yaratacak hiçbir ideolojiye yüz vermeyip aksine kenti ve toplumu bir bütün olarak kucakladığını ifade eden Aşut, " Demokrasi, Cumhuriyet ve evrensel insan haklarına gönül vermiş ve bu anlamda örnek olmuş bir kurum. Öyle bir oluşum ki, öncelikle kentine ve ülkesine, içinden geldiği toplumun her katmanına karşı sorumluluk duyan, ilk amacı; üyelerine hizmet vermek ve kent ekonomisini geliştirmek gibi görünse de; Bu sorumluluk bilinciyle, Mersin'in; eğitiminden sağlığına, kültür yaşamından işsizliğine her alanında bulunan bir kurum. Gerçekten bir parçası olmaktan onur duyuyorum" diye konuştu.

Vali Özdemir Çakacak ise MTSO'nun kuruluşunun 130'ncü yılını kutlayarak, şunları söyledi:

"Mersin, ekonomik büyüklük anlamında ülkemizin en önde gelen illerinden biridir. Coğrafi konumu ve jeopolitik özellikleri nedeniyle ülkemizin dünyaya açılan en önemli kapılarından biridir. Bu özellikleriyle birlikte Çukurova'da, odamızın kuruluş tarihinden de anlaşıldığı gibi ticaret çok eski zamanlarda başlamış ve gelişerek bu günlere gelmiştir. Ticaret ve liman kenti Mersin, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da, ülkemizin öncü illerinden biri olarak gelişimine devam edecektir."

ŞEVVAL SAM COŞTURDU

Konuşmanın ardından geçmiş dönem oda, meclis başkanları ile genel sekreterlerine birer teşekkür plaketi verildi. Ardından sahneye gelen ünlü sanatçı Şevval Sam, birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. Sahneden inerek salonu gezen Sam, konuklara mikrofon uzatarak kendisine eşlik etmelerini sağladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Sam'ın söylediği hareketli şarkılara eşlik eden MTSO ailesi gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Mtso'nun Kuruluşunun 130'ncu Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement