Mersin Soli Güneş Festivali Gün Sayıyor - Son Dakika
Güncel

Mersin Soli Güneş Festivali Gün Sayıyor

Mersin Soli Güneş Festivali Gün Sayıyor

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde Roma döneminin en önemli liman kentleri arasında gösterilen Soli Pompeiopolis Antik Liman Kenti, Soli Güneş Festivali'ne hazırlanıyor.

05.06.2016 16:08

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde Roma döneminin en önemli liman kentleri arasında gösterilen Soli Pompeiopolis Antik Liman Kenti, Soli Güneş Festivali'ne hazırlanıyor. Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenleyecek festival kapsamında açılacak stantlarda güneş enerjisinin önemine dikkat çekilecek ve Emre Aydın, Candan Erçetin ile Kardeş Türküler sevenleriyle buluşacak.

11 Haziran'da başlayıp 2 gün sürecek olan festivalin tanıtım toplantısını Soli Pompeiopolis Antik Liman Kenti Sütunlu Cadde'de gerçekleştiren Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, güneş enerjisinin insan hayatındaki önemine vurgu yaparak, "Amacımızdan biri, binlerce yıldır yerde yatan bir dünya mirası olan Soli Pompeiopolis'i ayağa kaldırmak ve burayı dünya insanlarına tanıtabilmektir. Öte yandan, yılın 300 günü güneşli geçen ülkemizde ne yazık ki güneş enerjisinden yeterince yararlanılmıyor. Güneş enerjisini alternatif enerji olarak kullanılmasına dikkat çekmek istiyoruz" diye konuştu.

İlgili kurumlar ve akademisyenlerin birlikte çalışacağını kaydeden Tarhan, Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelecek çevre düzeni planında Akkuyu'ya Nükleer Enerji Santrali işaretlenmesine de doğrudan karşı duruş sergileyeceklerini sözlerine ekledi.

Festivalin ilk günü saat 18.00'de proje pazarı ve kermes alanının açılışı yapılacak. Çeşitli stantlar, güneş enerji firmalarının yer alacağı festivalde öğrenciler de güneş enerjisi ile çalışan projelerini sergileyecek. Festivalin ilk günü Emre Aydın, ikinci gün ise Candan Erçetin ve Kardeş Türküleri konser verecek.

Gülhan DEMİRCİ/MEZİTLİ(Mersin), (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Soli Güneş Festivali Gün Sayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement