Mersin Valisi, MESOB'un İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Mersin Valisi, MESOB'un İftar Yemeğine Katıldı

Mersin Valisi, MESOB\'un İftar Yemeğine Katıldı

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Tarsus'ta düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

13.07.2013 11:18  Güncelleme: 11:20

Platin Kafe Restaurant'ta düzenlenen iftarda Valimize, Vali Yardımcısı Turgut Serimer, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, il Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Bedri Dursun, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'ün yanı sıra birçok kurum amiri ile esnaf temsilcileri eşlik etti.

Vali; "Her sabah açtığı kepengini, akşam şükredip kapatan ve huzurlu bir şekilde evine giden esnaf, bu ülkenin birlik ve beraberliğinin teminatı, çimentosu ve güvencesidir" diyerek başladığı sözlerine şu şekilde devam etti.

"Bu güzel akşamı sizlerle birlikte paylaşmaktan çok mutluyum. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin ve her sene ramazan ayında böyle güzel iftar sofralarında birlik ve beraberlik içerisinde buluşmayı nasip etsin.

Ramazanın en büyük özelliği, toplumun her kesimini aynı iftar sofrasında buluşturması ve her birimizin bu sofranın bir parçası olduğumuzu bize hatırlatmasıdır. Bunun yanı sıra bu sofralarda otururken muhtaç olanları ve sorumluluklarımızı hatırlatmak gibi öğretici bir yanı da vardır. Millet olarak bizi bir arada tutan en temel duygu acıyı ve sevinci paylaşmak, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve birlik beraberlik içerisinde bir bütün olarak geleceğe güvenle yol almaktır.

Esnaflığın temel öğretisinde, zorda olana el uzatmak, kendinde olanı, olmayanla paylaşarak onun sıkıntısını gidermek ve katkıda bulunmak vardır. Siftah yapan esnafın yapmayana müşteri göndermesi, bir araya gelerek darda olan esnafa yardım etmesi gibi temel özellikler bizi millet yapan güzelliklerdir. Bu yüzden biz; tasada ve kıvançta bir olmanın, birlik ve beraberlik içerisinde her duyguyu paylaşmanın zenginliğini yaşayan bir milletiz.

Çok değerli esnafımız ise, ticaret yapmanın yanı sıra, Ahi geleneğinden gelen, kapısını, gönlünü ve sofrasını herkese açan, sadece para değil gönül kazanmayı da kendilerine hedef belirleyen, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne katkı sunan, kattığı bu değerlerle de milletimizi geleceğe taşıyan toplumumuzun çok önemli bir kesimidir.

Vali, Akdeniz Oyunları süresince Mersin'de ağırlanan yabancı konukların Mersin esnafının onlara gösterdiği misafirperver yaklaşımdan çok etkilendiklerini ifade ederek;

"Siz esnaf kardeşlerim, bu birlik ve bütünlük içerisinde hareket ettiğiniz sürece bu ülkede aşılmadık engel, giderilmedik sıkıntı kalmayacaktır. Biz büyük bir devlet ve milletiz. Avrupa Birliği üyesi bir ülkenin yapamadığı Akdeniz Oyunlarını, tesislerin yapımından organizasyonuna kadar 18 ay gibi çok kısa bir sürede alnımızın akıyla tamamladık ve yabancı konuklarımıza çok başarılı bir ev sahipliği yaptık.

Mersin'de ve ülkemizin her köşesinde bu değerlerle çalışan, milletimizin tüm iyi ve güzel değerlerini geleceğimize taşıyan, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştiren tüm esnaf kardeşlerimi her zaman takdirle anıyorum. Ülkemizin geleceğine ve milletimize sunduğunuz katkı ve çabalarınız için Valiniz olarak her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer ise; göreve geldiği ilk günden bu yana her zaman her yerde esnafın yanında olduğunu söyleyen ve bunu hissettiren Valimize teşekkür etti.

Dinçer; her ramazan ayında bir araya gelerek paylaşma ve kardeşlik duygularını en üst seviyeye çıkarma ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek gibi kutsal değerlerin Ahilik geleneği ve kültüründen kaynaklandığını belirterek, bu yıl iftar sofralarında buluşma geleneğine ilk olarak Tarsus'tan başladıklarını diğer ilçelerde de esnaflarla bir araya geleceklerini kaydetti.

Dinçer;

"Sayın Valimizin buraya tayininin çıktığını öğrendiğimde ilk olarak sorduğum soru esnafa yakın mıdır, onlarla ilgilenir mi olmuştu. Kendisini üç yıl önce Ahi Babası ilan ettik. İyi ki de etmişiz; Sayın Valimizle birlikte gezmedik ilçe, sanayi sitesi ve esnaf bırakmadık. Kendisiyle birlikte neredeyse tüm esnafımızın dükkanına gittik, onlara merhaba dedik, dertlerini ve sıkıntılarını dinledik.

Sayın Vali bu yılda esnaf kardeşlerimizle bir araya gelelim, onlarla bir tas çorba içelim ve hasbıhal edelim dediğinde tüm esnaf kardeşlerim adına çok mutlu oldum. Onlar adına Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Valimiz ve beraberindekiler esnaflarla sohbet etti, çay içti ve ikram edilen karsambaçı yedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mersin Valisi, MESOB'un İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement