Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "İş dünyasının gereksinimlerine uygun nitelikli, bilgisi güncel bir işgücü potansiyeli oluşturmamız gerekiyor. Bunu sağlayabilmek için de ulusal kalite güvencesine sahip bir mesleki ve teknik eğitim sistemine ulaşmamız büyük önem taşıyor" dedi.
Bakan Avcı, JW Marriott Hotel'de düzenlenen, Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi Kapanış Konferansı'nda, meslek ve teknik eğitimin her zamankinden daha çok önem kazandığını belirtti.
Yerel ve küresel ekonomide rekabetin artmasıyla nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın da arttığına işaret eden Avcı, "İş dünyasının gereksinimlerine uygun nitelikli, bilgisi güncel bir işgücü potansiyeli oluşturmamız gerekiyor. Bunu sağlayabilmek için de ulusal kalite güvencesine sahip bir mesleki ve teknik eğitim sistemine ulaşmamız büyük önem taşıyor" diye konuştu.
Bu kapsamında METEK Projesi'nin çok önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade eden Avcı, proje ile mesleki ve teknik eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti.
Bu kapsamda, Kalite Geliştirme Stratejisi ve Eylem Planı hazırlandığını, mesleki ve teknik eğitimde ulusal ve uluslararası kabul gören kriterlere ulaşmak için alınması gereken tedbirlerinin belirlendiğini aktaran Avcı, Öz Değerlendirme Rehberlik Kılavuzu ile Ulusal Kalite Referans ve Rehberlik Kılavuzu hazırlandığını da ifade etti.
MEB'de ayrıca Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde Kaliteyi Geliştirme Daire Başkanlığının da tahsis edildiğini kaydeden Avcı, ayrıca müfredat geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.
Projeyle adalet, denizcilik, sağlık ve tarım sektörlerinde yer alan 13 alan ve 14 dalda öğretim programları geliştirildiğini belirten Avcı, bunun mini pilot uygulamasının da 12 ildeki 16 okulda gerçekleştirildiğini anlattı.
Avcı, projenin başarıyla tamamlanmasında emeği geçenleri kutladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ise nitelikli mesleki teknik eğitim fırsatını sunmanın önemine işaret ederek, mesleki teknik eğitimin kalitesinin artırılarak, işgücü piyasası ile mesleki eğitim arasındaki bağlantıyı güçlendirmek istediklerini söyledi.
YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Günay, YÖK'ün mesleki yüksek okullarının geliştirilmesi için teorik düzeyde çalışmalar yaptığını aktardı. Günay, meslek yüksek okullarındaki öğrencileri, mezun olduklarında o işin gerektirdiği becerileri kazanabilmiş şekilde eğitmeleri gerektiğini dile getirdi.
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Yıldırım da iş dünyası ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kalitede bir mesleki eğitime ulaşmak için faaliyetler yürüttüklerini ifade etti. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi Kapanış Konferansı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?