Meteo-France güneyde 4 vilayete turuncu alarm verdi, Gard'da okul servisleri durdu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Meteo-France güneyde 4 vilayete turuncu alarm verdi, Gard'da okul servisleri durdu

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Meteo-France, güneydeki Lozere, Gard, Herault ve Ardeche için bu geceden itibaren şiddetli yağış, fırtına ve sel riskine karşı turuncu alarm verildiğini duyurdu. Gard Valiliği okul servislerini yarın askıya aldı, Herault Valiliği şiddetli rüzgarlarda seyahatte dikkat istedi.

Fransa'da sel ve fırtına nedeniyle güneydeki 4 vilayet için alarm seviyesinin turuncuya çıkarıldığı bildirildi.

Fransız meteoroloji ajansı Meteo-France, güneydeki Lozere, Gard, Herault ve Ardeche vilayetleri için bu geceden itibaren etkili olacak şiddetli yağışlara ve fırtınaya karşı uyarıda bulundu.

Meteo-France, şiddetli yağış ve fırtınanın yanı sıra sel riskine karşı da bu vilayetlerde alarm seviyesinin turuncu olarak belirlendiğini açıkladı.

Gar Valiliği de yaptığı açıklamada, sel riski nedeniyle vilayet genelinde okul servislerinin yarın için askıya alındığını duyurdu.

Herault Valiliği ise şiddetli rüzgarlar nedeniyle vatandaşlardan seyahatleri sırasında dikkatli olmalarını istedi.

Turuncu alarm seviyesi, en yüksek alarm seviyesi olan kırmızının bir altında yer alıyor.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.