Metin Türker Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Metin Türker Mezarı Başında Anıldı

Metin Türker Mezarı Başında Anıldı

Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası eski Genel Başkanlarından Metin Türker, ölümünün 16.yılında mezarı başında anıldı.
Geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Aralık 1997'de tedavi gördüğü Amerika'da hayatını kaybeden Türker için...

06.12.2013 15:49

Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası eski Genel Başkanlarından Metin Türker, ölümünün 16. yılında mezarı başında anıldı.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Aralık 1997'de tedavi gördüğü Amerika'da hayatını kaybeden Türker için ölümünün 16. yılında Öğlebeli Mahallesi'ndeki anıt mezarı başında dua edildi. Anma törenine, Türker'in yakınlarının yanı sıra Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Çelik- İş Sendikası eski Genel Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, ve Çelik- İş Sendikası Şube Başkanları, yöneticiler, sendika üyeleri ile Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ve futbolcular katıldı.

Anma töreninde bir konuşma yapan Çelik -İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Türker'in 16 yıl önce çalışma yaşamıyla ilgili söylediği herşeyin doğru olduğunu gördüklerini ve onun yolunda ilerlediklerini söyledi.

Türker'in Türk çalışma yaşamına büyük aktiviteler bıraktığını anlatan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kardemir, Çelik İş Sendikası ve Karabükspor'u bizlere teslim etmiş ve bu üç kuruluş Türkiye'nin yükselen yıldızı olmuştur. KARDEMİR çok zor ve sıkıntınlı bir dönemde kapısına kilit vurulması düşünülürken, bugün Türkiye'nin katma değer üreten en büyük tesislerinden biri haline gelmiştir. O gün Çelik -İş'i yönetenler ve lideri Metin Türker öncülüğünde KARDEMİR'in kapatılmamasının ne kadar elzem ve anlamlı olduğu mücadelesinin bugün ne kadar haklı olduğunu ve kapatılmasını savunanların haksız olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Rahmetli Metin Türker'in Türkiye ve KARDEMİR için verdiği mücadelede yaşamına son vermiştir. Bize emanet ettiği Çelik - İş Sendikası KARDEMİR ile birlikte Türkiye çalışma yaşamına büyük hizmetler etmiş sadece işçi sınıfının mücadelesini değil, endüstriyel ilişkilere büyük katkı vererek yöne vermeye devam etmektedir. Bize emanet edilen bu bayrağı rahmetli Metin Türker'in fikirleri ışığında elimizden geldiği kadar gayretler sarf etmeye çalışıyoruz."

Metin ağabeyin bıraktığı KARDEMİR, Çelik-İş ve Kardemir Karabükspor'u 16 yıldır dimdik ayakta tuttuklarını anlatan Gül, şunları söyledi: "Biz, bu emaneti en yüksek noktaya kadar getireceğiz. Bizlere emanet edilen üçüncü kuruluş olan Kardemir Karabükspor bugün Süper Lig'de temsil edilmekte ve Türkiye'nin süper liginde yarışmacı bir ekip olduğu kadar sempatik bir ekip. Tüm Türkiye Karabükspor maçlarını bir emekçi, işçi takımı olarak görmekte. Herkes Karabükspor oynarken, Karabükspor'a içten bir sempati duymaktadır. Biz bunu Türkiye'nin tüm kentlerinde hissediyoruz. Karabükspor'u, Kardemir ve Çelik -İş'i emanet eden efsanevi liderimiz bugün Türkiye'nin sosyal aktivesine ne kadar katkıda bulunduğunun örneğidir. Efsanevi liderimize bağlılığımızı bildirirken, ruhu şad olsun emanetlerini en önde taşıyacağız."

Konuşmanın ardından okunan Kur'an-ı kerim ve dualardan sonra Cengiz Gül ve diğer katılımcılar Metin Türker'in mezarına karanfil bıraktı. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Metin Türker Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement