Metris Cezaevi'nde Şeb-İ Arus Töreni - Son Dakika
Güncel

Metris Cezaevi'nde Şeb-İ Arus Töreni

Metris Cezaevi\'nde Şeb-İ Arus Töreni

* Tutuklu ve hükümlülerden oluşan semazenler, Mevlana'nın 742'nci ölüm yıldönümünde sema gösterisinde bulundu.

18.12.2015 05:06

* Tutuklu ve hükümlülerden oluşan semazenler, Mevlana'nın 742'nci ölüm yıldönümünde sema gösterisinde bulundu.

Metris Cezaevi Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı,

"Şu anda dünyanın en modern ceza infaz kurumundasınız. Buraya gelen insanlar, bir eğitim sertifikası almadan buradan çıkmazlar. Bu sertifika ile buradan çıktığında mutlaka bir iş fırsatı tanımaktayız"

Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA

Metris Cezaevi'ndeki 25 tutuklu ve hükümlüden oluşan Sema ve Musiki Topluluğu, Mevlana'nın 742'nci ölüm yıldönümünde tasavvuf müziği konseri verdi, sema gösterisinde bulundu.

Esenler Belediyesi ile Metris 2 No'lu T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu tarafından cezaevinin spor salonunda 3'üncüsü düzenlenen programa Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Cezaevi Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, Cezaevi Müdürü Erol Özbulut, tutuklu ve hükümlü yakınları ile cezaevi personeli katıldı.

Esenler Halk Eğitim Merkezi yöneticilerinden Ekrem Çakır'ın yönetiminde 25 hükümlü ve tutuklu, 90 gün boyunca aldıkları eğitimle tasavvuf müziği konseri verdi, sema gösterisinde bulundu. Programda Necip Fazıl Kısakürek'in 'Zindandan Mehmet'e mektupö adlı şiiri bir tutuklu tarafından okundu. Ardından Tasavvuf Müziği Korosu ilahiler okudu, sema grubu ise sema gösterisinde bulundu. Konser esnasında yakınlarının sesini duyan bazı tutuklu ve hükümlülerin aileleri gözyaşlarını tutamadı. Sema gösterisi salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı.

SAVCI ARI: BURAYA GELENLER BİR EĞİTİM SERTİFİKASI ALMADAN ÇIKAMAZLAR

Programda konuşan Cezaevi Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, tutuklu ve hükümlere gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür etti. Arı, "Şu anda dünyanın en modern ceza infaz kurumundasınız. Buraya gelen insanlar, bir eğitim sertifikası almadan buradan çıkmazlar. Bu sertifika ile buradan çıktığında mutlaka bir iş fırsatı tanımaktayız. Buradaki arkadaşlarımızın 6'sı aynı zamanda rehabilitasyon merkezimizde görev yapıyor. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ayrıca Fuat Arı, tutuklu ve hükümlü yakınlarına seslenerek, "Merak etmeyin kocalarınız, evlatlarınız, çocuklarınız. bize emanettir. Gözünüz arkada kalmasın. Allah hepsine hayırlı tahliyeler nasip etsin" ifadesini kullandı.

BAŞKAN GÖKSU: BİR AN ÖNCE SEVDİKLERİNE KAVUŞSUNLAR

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise bu yıl yapılan programın öncekilere göre daha profesyonelce yapıldığına dikkat çekti. Göksu, "Bu sene 3'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Şeb-i Arus törenini Metris Cezaevi'nde geleneksel hale getirdik. Bize bu konuda her türlü desteği sunan başta savcımız olmak üzere bütün ilgili arkadaşlara teşekkür ederim. Şu an tam bir vuslat mekanındayız. Vuslatın insanın içerisinde bu kadar kıymetle ve özlemle beklediği başka bir mekan yoktur. Umarız ve duamız o dur ki; burada yatan kardeşlerimiz bir an önce sevdiklerine kavuşsunlar" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Metris Cezaevi'nde Şeb-İ Arus Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement