Metro Turizm Davasının Görülmesine Başlandı - Son Dakika
Güncel

Metro Turizm Davasının Görülmesine Başlandı

Metro Turizm Davasının Görülmesine Başlandı

Metro Turizm'e ilişkin aralarında işadamı Galip Öztürk'ün de bulunduğu 11'i tutuklu 70 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

26.09.2012 12:41

Metro Turizm'e ilişkin aralarında işadamı Galip Öztürk'ün de bulunduğu 11'i tutuklu 70 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

TMK'nın 10. maddesiyle yetkili İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 11 tutuklu sanık ve 15 tutuksuz sanık hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan Başbakanlık Müsteşarı Abdulkerim Emek ise duruşmaya katılmadı.

İddianamenin kabul kararının okunulmasıyla başlanan duruşmada, daha sonra sanıkların kimlik tespitine geçildi. Kimlik tespiti sırasında Galip Öztürk bekar olduğunu ancak 9 çocuğu olduğunu belirtti. Öztürk, aylık gelirinin ise 10 bin TL olduğunu ifade etti. Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan iddianamede, işadamı Galip Öztürk'ün "örgüt kurmak ve yönetmek, yetkili olmadığı için yarar sağlamaya azmettirmek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek, rüşvete azmettirmek, tehdit, ihaleye fesat karıştırmak, hakkı olmayan yere tecavüz, yağmaya azmettirmek ve silah bulundurmak" suçlarından 47 yıldan 123 yıla kadar hapsi istenmişti. İddianamede tutuksuz sanıklardan Başbakanlık Müsteşarı Abdülkerim Emek hakkında ise "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. İddianamede diğer sanıklar hakkında da benzer suçlardan 1 yıldan 135 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Metro Turizm Davasının Görülmesine Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement