Mevlana Evleri, Pakistan'a Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Mevlana Evleri, Pakistan'a Gönderildi

Mevlana Evleri, Pakistan\'a Gönderildi

HÜRRİYET Gazetesi'nin Pakistan'daki sel felaketi mağdurları için başlattığı 'Kardeşlik Mahallesi' kampanyasında yapılan bağışlarla alınan Mevlana Evleri, TIR'larla Pakistan'a gönderildi.

25.08.2010 18:38

HÜRRİYET Gazetesi'nin Pakistan'daki sel felaketi mağdurları için başlattığı 'Kardeşlik Mahallesi' kampanyasında yapılan bağışlarla alınan Mevlana Evleri, TIR'larla Pakistan'a gönderildi.

Kardeşlik Mahallesi'nin kurulması için başlatılan kampanyada toplanan bağışlarla alınan 'Mevlana Evleri' TIR'larla Pakistan'a gönderilmeden önce tören düzenlendi. Törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, Pakistan Büyükelçisi Tarık Azizuddin, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ile çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Çiçek, Hürriyet Gazetesi'nin başlattığı kampanyanın çok anlamlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Böylesine her türlü takdirin üzerinde insani bir çabayı ortaya koyan bu işe katkı veren bütün yardımsever vatandaşlarımıza, öncelikle bu kampanyaları kamuoyuna duyurmakta öncü rolü oynayan ve hakikaten her türlü takdirin üzerinde örnek bir tavır sergileyen Hürriyet Gazetesi'ne, çalışanlarına, yöneticilerine Türk Kızılayı'na, Afet İşleri Başkanlığımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Umut ediyorum bu çabalar vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi partilerimiz ve hepimiz için örnek teşkil eder. Bugün yola çıkacak olan 55 araçtan oluşan konvoyumuzun sağlıkla bir an evvel Pakistan'a ulaşmasını temenni ediyor, tüm şoför kardeşlerime iyi yolculuklar diliyorum. Bu üzücü olay 2 Ağustas'ta meydana geldiğinde hükümet olarak ilk olarak 10 milyon dolarlık bir katkı vermeye çalıştık sonra 10 kargo uçağı ile acil ihtiyaç maddelerini gönderdik. İki sahra hastanesi faaliye geçti, 42 kişilik sağlık ekibiyle birlikte. Cuma günü bir sahra hastanesi daha gönderiyoruz."

Genelkurmay Başkanlığı'nın da çok önemli katkıları olduğunu söyleyen Bakan Çiçek, şöyle devam etti:

"Orada altyapı bütünüyle tahrip olduğu için gönderilen yardımların ihtiyaç mahaline ulaştırılması için nakliye uçaklarını tahsis ediyoruz. Başbakanlık Afet Acil Durum Başkanlığı'nın açtığı hesaplar var, Diyanet İşleri başkanılğı ayrı bir kampanya yürütüyor. Sivil toplum örgütleri ayrı kampanya yürütüyor. Bu yardımlar kardeşlerimizin uzun süreli ihtiyaçları neyse bunları kalıcı eserlere dönüştürmeyi istiyoruz. Bu bizim tarihi borcumuz ve sorumluluğumuzdur. Çünkü Pakistan halkı bizim kadim dostumuzdur. Bizim Pakistanla olan ilişkilerimiz bir menfaat ilişkisi değildir. Kalpten kalbe dostluk ve kardeşlik ilişkisidir. Pakistanlı kardeşlerimize ne yaparsak yapalım onların bize geçmişte yaptıklarını ödüyemeyiz. Bağımsızlık savaşımızın en zor günlerinde Pakistan halkı en büyük fedakarlığı göstermiştir. Bağımsızlığımızda Pakistanlı kardeşlerimizin madden katkıları büyük rol oynamıştır. O nedenle herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum."

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir ise konuşmasında, "Projenin gündeme gelmesinin asıl iki mimarı var. Yönetim Kurulu Başkanımız Vuslat Doğan Sabancı ve Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu. Onların çizdiği projenin ana hatlarını sayın Kızılay Genel Başkanı'nın destekleriyle bugüne getirdik. Büyük devletler zor günlerde dünyanın her yerine yardım yapabilme kabiliyetine sahip ülkeler anlamına da gelir. Türkiye'nin 5'te binlik bir coğrafyasının sular altında kaldığını duyunca dehşete kapıldım ve bu kampanyanın ne kadar anlamlı olduğuna kanaat getirdim. Hürriyet'in başlattığı bu kampanyaya destek veren herkese teşşekkür ediyoruz" dedi.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Hürriyet Gazetesi'nin organize ettiği Türkiye'de ciddi ses getiren bir kampanyanın karayoluyla ilk ayağını başlattıklarını belirterek, "Kardeşlik Mahallesi kuruluyor, sokak araları temizleniyor, bugün ev sahiplerini yerleştiriyoruz. TIR'ların içinde 195'i Mevlana Evi olmak üzere 651 ev var. Çeşitli gıda malzemeleri var. Muhtemeldir her hafta bu konvoylarımız pakistan yolunda olacaklardır" diye konuştu.

Pakistan Büyükelçisi Tarık Azizuddin, Türk medyasının büyük bir iş başararak Pakistan'daki felaketin boyutlarını Türk insanına taşımayı başardığını belirterek, "Kızılay ve Doğan Grubu'nu temsilen Hürriyet Gazetesi'nin yaptığı bu ortak çalışma pakistan halkına Türk kardeşlerinin sevgi ve muhabbetinin en büyük göstergesi olacak. Bu yapılan yardımlardan dolayı minnettarlığımı belirtmek istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 195'i Hürriyet'in başlattığı 'Kardeşlik Mahallesi' kampanyasına yapılan bağışlarla alınan Mevlana Evleri olmak üzere toplam 651 ev, 55 TIR'la Pakistan'a götürülmek üzere yola çıktı.

FEVZİ KIZILKOYUN- ANKARA- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mevlana Evleri, Pakistan'a Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement