Mevlit Yemeği 51 Kişiyi Zehirledi - Son Dakika
Güncel

Mevlit Yemeği 51 Kişiyi Zehirledi

Mevlit Yemeği 51 Kişiyi Zehirledi

Bursa'da Yusuf Adalmış'ın 52 gün önce ölen babası için mevlit okutarak dağıttığı yemekten yiyen 51 kişi zehirlendi.

03.10.2011 11:14

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde Yusuf Adalmış'ın 52 gün önce ölen babası için mevlit okutarak dağıttığı yemekten yiyen 24'ü çocuk 51 kişi zehirlendi. Hastanelere kaldırılan zehirlenenlerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, yiyeceklerden numuneler alarak inceleme yapan Tarım İl Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Emek Mahallesi Mevlana Caddesi'nde oturan Hamza Adalmış ile 52 gün önce hayatını kaybetti. Adalmış babası için mevlit okuttu. Yusuf Adalmış, bir yemek firması ile de anlaşarak mahalle halkına mevlit sonrası yemek ikram edilmesini istedi. Yemek firması dün tavuk, pilav, nohut, ayran ve Kemalpaşa Tatlısı'ndan oluşan mönüyü Emek Mahallesi, Mevlana Caddesi ile Sümbül Sokak ve Boztaş Sokak'taki eve gelenlere dağıttı. Ancak yemeği yiyen mahalle sakinleri akşam saatlerinde baş dönmesi ve kusma şikayetleri ile rahatsızlandı. Zehirlendiklerini anlayanların 112 AcilServise haber vermesi sonucu belirtilen adrese gelen ambulanslar, hastaları Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çekirge Devleti, Dörtçelik Çocuk, Şevket Yılmaz Çocuk ile Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Zehirlenenlerin bir kısmı ayakta tedavi edilirken bazıları ise yataklı tedaviye alındı. Mevlit sonrası dağıtılan yemekten zehirlendiklerini söyleyen Muhlis Yalçıner, şöyle dedi:

"Eve yemek geldi. Tavuk, pilav, ayran ve tatlı vardı. Ancak akşam saatlerinde bütün mahalle sakinleri kendilerini dışarı attı ve rahatsız olduğunu söyledi. Bazıları kendi araçları ile hastaneye gitti. Bazıları ambulanslarla hastanelere kaldırıldı."

Olaydan sonra polis ekipleri yemekleri yapan firmanın yetkilisini bulmak için çalışma başlattı. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri de mahalleye gelerek vatandaşların yedikleri yemeklerden numune aldı.Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri firma hakkında yasal işlem başlattı. Soruşturma sürdürülüyor. - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mevlit Yemeği 51 Kişiyi Zehirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement